Terugblik op het seizoen van Cambuur: "Het was een rollercoaster"

De gasten in de SportCast © Omrop Fryslân
Hoge sportieve pieken en diepe persoonlijke dalen. Zo kan het seizoen van SC Cambuur het beste samengevat worden. In een extra SportCast een terugblik op het jaar van de Leeuwarders, samen met vier hoofdpersonen.
Nooit eerder eindigde Cambuur als negende van de eredivisie. Maar daar staat tegenover dat er met Foeke Booy, Henk en Ruben de Jong en Pieter Bos veel gezondheidsproblemen waren van clubmedewerkers.
"Het was een rollercoaster", omschrijft Alex Bangura het seizoen van de Leeuwarders. "Als je op het einde van het seizoen historie schrijft, ook al is het moeizaam en niet met het beste voetbal, dan vind ik een rollercoaster het beste woord dat erbij past."

"Bijzonder knap"

Aanvoerder Erik Schouten sluit zich daar wel bij aan. "Er is zoveel gebeurd dit seizoen. Maar als je daar uiteindelijk doorheen kijkt, is het bijzonder knap hoe wij gepresteerd hebben en de negende plaats behaald hebben", vertelt de verdediger, die na drie seizoenen afscheid neemt.
Of is het Cambuurboek nog niet helemaal dicht voor Schouten? "In de voetbalwereld zit er altijd een vinger tussen", lacht hij. "Bij mij is het een nageltje. Een heel klein nageltje."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerder SportCasts terug te luisteren.
Interim-trainer Dennis Haar had vanaf eind maart de leiding over Cambuur. Hij speelde meerdere keren gelijk, waaronder in de Friese derby, en won de slotwedstrijd tegen FC Groningen. "Ik heb er veel van geleerd en ik heb het met heel veel plezier gedaan", zegt Haar.
Zijn mooiste moment bij Cambuur was afgelopen zondag, toen de spelersbus door honderden fans opgewacht werd bij het stadion na de 3-2 overwinning in de Euroborg. "Dat is waarvoor je het doet. En waar voetbal voor bedoeld is, voor de supporters."

Selectie naar Ibiza

De selectie van Cambuur was donderdag voor het laatst in het stadion. Komend weekend sluiten ze samen het seizoen af op het Spaanse eiland Ibiza.
De voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat eind juni van start met Henk de Jong die terugkomt als hoofdtrainer.
SportCast vanuit het Cambuurstadion