Heerenveen blij met een punt, maar "We hadden het eerder kunnen beslissen"

Gemengde gevoelens bij Sportclub Heerenveen na afloop van de Friese derby. De ploeg kwam op het laatste moment op gelijke hoogte, maar volgens trainer Ole Tobiasen had Heerenveen de wedstrijd eerder moeten beslissen.
Trainer Ole Tobiasen is trots op zijn spelers:
"Wij hebben veel meer kansen gekregen, dan ben ik wel teleurgesteld dat wij niet een van die kansen maken om de wedstrijd te beslissen. Ik zat echt met het gevoel: als er vandaag een winnaar komt, dan is dat Heerenveen", zegt Tobiasen

Trots

Het liep anders. In blessuretijd maakte Mitchel Paulissen de 2-3 voor Cambuur. Daarmee leek de overwinning naar Leeuwarden te gaan. In de 96ste minuut scoorde Joost van Aken toch nog de gelijkmaker.
Daar was Tobiasen natuurlijk enorm blij mee. "Als je in de blessuretijd van de blessuretijd toch de 3-3 kunt maken, dan ben je toch trots op de jongens."
Voor verdediger Van Aken was het een bijzondere wedstrijd. Hij moest invallen voor Nick Bakker, veroorzaakte een strafschop en maakte diep in blessuretijd de 3-3.

Ontlading

Van Aken was boos op zichzelf dat hij Cambuuraanvaller Issa Kallon onderuithaalde in het strafschopgebied.. "Ik wist dat ik hem raakte. Ik weet van mezelf dat ik daar niet op de grond moet gaan liggen."
Toen de verdediger in de slotfase de 3-3 maakte, kwam er in eerste instantie veel boosheid uit bij hem. "Er kwam vooral een beetje woede naar mezelf uit. Ik heb een paar woorden gebruikt die niet gezegd mogen worden, maar dat tekende wel de ontlading. Ik wilde mijn shirt uitdoen, maar hij zat vast. Ik kreeg hem niet over mijn hoofd."
Ook middenvelder Anas Tahiri ging helemaal los na de gelijkmaker. "Ik ben een emotionele jongen en ik weet hoe belangrijk zo'n wedstrijd is voor de mensen uit Heerenveen. Op zo'n moment is het heel moeilijk om je emoties te controleren."

Genoeg kansen

Toen de adrenaline wat uit het lichaam was, kon Tahiri de wedstrijd nuchter analyseren. "We zijn blij met dit punt, maar je gaat weg met het gevoel dat je de drie punten hier had kunnen houden."
"In de tweede helft speelden we minder goed dan de eerste helft", gaat Tahiri verder. "Dat is iets wat we moeten kunnen verbeteren. We hebben nog drie wedstrijden en misschien kunnen we nog voor de play-offs gaan, al zal dat lastig worden."

Harde strijd

Lucas Woudenberg vond dat een punt het maximaal haalbare was. "Als je de 3-2 zo diep in blessuretijd tegen krijgt en dan nog gelijkmaakt, dan is dat wel lekker, al denk ik dat we genoeg kansen hebben gehad om meer goals te maken. Het is niet anders."
Woudenberg speelde keihard en kreeg ook een gele kaart. "Scheidsrechter Bas Nijhuis is wel iemand die het af en toe over het randje laat gaan, maar hij zei tegen mij: 'wel even uitkijken'. Ik probeerde me daarna in te houden. In een derby zoek je het randje op en probeer je het maximale eruit te halen."