"Kees van Wonderen is degelijk, die bewaart z'n geld het liefst in een ouwe sok"

In deze Sportcast bellen we met RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing over de mogelijke komst van Kees van Wonderen naar sc Heerenveen, over het bekerduel van dinsdag tegen Go Ahead Eagles en praten we verder over Cambuur en over Henk de Jong, die weer op de bank zit.
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
Volgens Tijmen van Wissing van RTV Oost zijn er meerdere clubs die interesse hebben. "Kees van Wonderen is momenteel toch de kroonprins van het trainersgilde. Niet alleen Heerenveen wil hem hebben, Groningen heeft geïnformeerd. En meer clubs hebben interesse in hem."
Van Wonderen heeft al aangegeven dat hij na dit seizoen de club uit Deventer verlaat. Van Wissing: "Het is nog ongewis wat hij gaat doen. Dat hij een vervolgstap gaat maken naar de subtop in Nederland, is wel duidelijk. En wat gebeurt er bij Twente? Daar zingt zijn naam ook rond. Daar was hij assistent-trainer in de tijd van het kampioenschap."
Sinds er geen publiek meer bij is, speelt Go Ahead Eagles ver-schrik-ke-lijk.
Tijmen van Wissing, verslaggever RTV Oost
"Het is een trainer die eerst het fundament wil neerzetten. Vorig jaar hielden ze 25 keer de nul. Dat is een record," zo gaat Van Wissing verder.
Roelof de Vries vraagt zich af: "Als je in het beleidsplan hebt staan, dat je aantrekkelijk voetbal wilt spelen en het stadion vol wilt krijgen, is dan Kees van Wonderen de eerste trainer waar je aan denkt?" Van Wissing: "Sinds er geen publiek meer bij is, speelt Go Ahead Eagles ver-schrik-ke-lijk. Als je het Abe Lenstra Stadion vol wilt krijgen, weet ik niet of je aan Kees van Wonderen moet beginnen."
We praten verder over de blunders van de keepers dit weekend, over de keuze voor Xavier Mous als eerste keeper, over de nieuwe aanwinst van sc Heerenveen Anas Tahiri en over de zoektocht van sc Heerenveen naar een nieuwe spits en over het gemis van Joey Veerman.