Nieuwe huurder gaat Zalen Schaaf volgend jaar nieuw leven inblazen

21 des 2018 - 17:56

In 2019 zal Bobby Veenstra, samen met Stichting Vrienden van Schaaf, de programmering en activiteiten in Zalen Schaaf verzorgen. Veenstra organiseerde onder andere ook de Charles Dickensfestijnen en Promised Land. Hij zal de locatie tijdelijk huren tot 31 december 2019. Naar verwachting is dan de uitslag van de nieuwe prijsvraag voor de toekomst van Zalen Schaaf bekend.

Foto: Google Streetview

De huidige huurder van het gebouw zei in september tegen de gemeente dat hij in 2019 niet langer gebruik wou maken van de locatie. De nieuwe huurder exploiteert Schaaf onder dezelfde voorwaarden als de afgelopen jaren.

Voor de openingstijden betekent dat dat de activiteiten om 23.00 uur moeten eindigen en dat 40 weekenden in het jaar op vrijdag en zaterdag tot 00.30 uur activiteiten mogen plaatsvinden. Zes keer per jaar kan ontheffing worden verleend voor incidentele activiteiten.

Nieuwe prijsvraag

Op verzoek van de gemeenteraad is de prijsvraag van november 2018 voor de toekomst van Zalen Schaaf ingetrokken en wordt er nieuwe prijsvraag bedacht. Hierbij mag de sloop van Schaaf geen optie zijn en moet er meer nadruk liggen op een multifunctionele, culturele en sociale invulling. Ook wil de gemeenteraad een invulling in de avonduren mogelijk maken.

Speelmanskwartier

Daarvoor moet de visie voor het Speelmanskwartier worden aangepast. De ambities en randvoorwaarden voor de in november uitgeschreven competitie kwamen namelijk voor een groot deel uit deze visie. De visie werd samen met de buurt ontwikkeld en is in januari 2015 vastgesteld. Deze aanpassing wil de gemeente begin 2019 doen. Op basis van de aangepaste visie schrijft de gemeente een nieuwe prijsvraag uit.

(advertinsje)
(advertinsje)