College schrijft prijsvraag uit over toekomst Zalen Schaaf in Leeuwarden

30 okt 2018 - 21:47

Zalen Schaaf in Leeuwarden moet een "aansprekende" plek worden. Een plek, die geen overlast voor de omgeving veroorzaakt. Dat zijn twee van de voorwaarden die het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden bij de uitgeschreven prijsvraag heeft. Het college wil partijen uitdagen om met een aansprekend plan te komen voor een toekomstig Zalen Schaaf.

Foto: Google Streetview

Ideeën zijn welkom

Vanaf komende maand tot 1 februari 2019 kan iedereen een idee voor het zalencentrum indienen. De drie tot zes beste plannen worden dan aan de omwonenden van de wijk Speelmanskwartier voorgelegd. Op basis van hun mening en een juryrapport maakt het college dan een keuze.

Bíjna alles mag

Wethouder Hilda Tjeerdema verwacht veel respons. "We laten mensen vrij, zolang het maar in de visie van dit gebied past. Als mensen willen slopen, verbouwen of wat dan ook: het kan. Het plan moet goed zijn en passen." Wel moet er rekening met de buurt worden gehouden, zegt Tjeerdema. "Er wonen veel mensen, daarom is er nu al een beperking wat betreft geluidsoverlast." Daarom mogen culturele activiteiten alleen vroeg op de avond worden georganiseerd.

Mensen of ontwikkelaars die Zalen Schaaf willen hebben, moeten minstens vier ton meenemen. Het pand huren mag ook, dat kost 40.000 euro per jaar.

(Advertentie)
(Advertentie)