Hunted zoekt twee voortvluchtige Friezen

27 jun 2018 - 16:12
Foto: Hunted
Foto: Hunted

Fred en Lotte Boersma zijn voortvluchtig in Fryslân. Ze zijn dinsdagmiddag voor het laatst gezien in Leeuwarden, toen Piet Paulusma vader en dochter afzette op de kruising van de Dammelaan en de Troelstraweg.

Wat is er aan de hand? Het duo, afkomstig uit Wolsum, is vrijwillig op de vlucht. Ze doen namelijk mee aan het televisieprogramma Hunted. Daarin zijn 12 deelnemers, gewone burgers, op de vlucht en proberen ze uit handen te blijven van een opsporingsteam. Het idee is dat ze 21 dagen uit handen van het team blijven.

Jobien Berkouwer

Eén van de specialisten in dat team is Jobien Berkouwer, ze werkte bij de politie en is profiler bij het programma. "Met alle mogelijke middelen proberen we ze op te sporen. Als profiler kijk ik naar het gedrag en de communicatie van de voortvluchtigen. Nemen ze risico's, zijn ze impulsief? Na de laatste melding ontbreekt ieder spoor van Fred en Lotte."

Gouden tip

"Als mensen informatie hebben over waar ze zijn, kunnen ze de tiplijn bellen van Hunted: 020 - 8931500. Als iemand de gouden tip heeft, zodat we ze kunnen aanhouden, staat daar een beloning van 250 euro tegenover."

Het programma Hunted is vanaf 22 oktober te zien op televisie bij AVROTROS.

(advertinsje)