Omrop TIP: Helikopterhuldiging SC Cambuur zaterdag live te zien

30 apr 2021 - 15:18

Het kampioenschap is al binnen, maar het echte kampioensgeest moet nog worden gevierd. Omdat een traditionele huldiging niet mogelijk is vanwege het coronavirus, zal de gemeente Leeuwarden een helikoptervlucht maken voor de spelers en fans. Zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur vliegen twee helikopters over Leeuwarden om beelden te maken van fans in de stad die hun Cambuurvlag willen tonen. Er komen drie vluchten over de stad.

Foto: OrangePictures.nl

Voor de pers is er een derde helikopter beschikbaar, zodat Omrop Fryslân deze beelden rechtstreeks kan uitzenden. Deze beelden zijn vanaf 13.00 uur live te zien bij Omrop Fryslân op tv en in de Omrop-app in het programma Sneon yn Fryslân.

De tochten duren zo'n anderhalf uur en de helikopters vliegen op 300 meter hoogte. De bedoeling is nu dat supporters vanuit hun eigen tuinen, balkons en straten het kampioenschap vieren. Dat kan bijvoorbeeld door met vlaggen te zwaaien.

Omrop Fryslân is heel benieuwd hoe de supporters van Cambuur de huldiging zullen vieren. Sta jij zaterdag met een vlag in de tuin te zwaaien of heb je een andere mooie actie, groot of klein, dan horen wij het graag. Mail naar: sport@omropfryslân.nl.

(Advertentie)
(Advertentie)