Samen voor de Voedselbank

Met elkaar 122.500 euro opgehaald!

Na twee weken 'Samen voor de Voedselbank' is er voor 122.486 euro producten ingezameld! Dat is goed voor zo'n 7.000 euro meer als vorig jaar. In totaal zijn er dit jaar meer als 74.000 producten ingezameld die verspreid kunnen worden in de voedselbanken van Fryslân.

Omrop Fryslân komt in actie voor de Friese voedselbanken

  Maar liefst 115.000 euro aan producten werd er afgelopen jaar in Fryslân opgehaald met de grote actie ‘Samen voor de Voedselbank’. Oftewel meer dan 50.000 producten! Een fantastisch resultaat. Ook dit jaar komt Omrop Fryslân weer in actie voor de voedselbanken in de provincie. Tot en met 18 december probeert de omroep met hulp van alle luisteraars, kijkers en bezoekers zoveel mogelijk eten in te zamelen voor de Friese voedselbanken. ‘Samen voor de Voedselbank’ is een initiatief van 12 regionale omroepen in Nederland.

   

  Help mee

  Wij kunnen natuurlijk niet zonder jouw hulp! Dat kan op verschillende manieren:

  • Ga naar één van de deelnemende supermarkten, koop één of meerdere producten van ons boodschappenlijstje en lever dat in (7 t/m 17 december)
  • Bedenk een actie, meld het aan bij de redactie, zamel zoveel mogelijk producten in van het boodschappenlijstje en breng alles bij de omrop langs. Dat kan elke dag (7 t/m 18 december) tussen 9:00 – 18:00 uur
  • Duik thuis de kast in of ga naar uw supermarkt, zoek naar producten van het boodschappenlijstje en breng het zelf bij de omrop langs. Dat kan elke dag tussen 9:00 – 18:00 uur (7 t/m 18 december) 
    

  Het inleveren bij de omroep kan vanaf maandag 7 december tot en met vrijdag 18 december. Dit alle dagen tussen 9.00 en 18.00 uur.

  De actie bij de supermarkten begint om maandag 7 december en eindigt op donderdag 17 december. (De actie van de Poiesz is alleen op de zaterdag) 

  Poster

  Heb je onze poster al gezien? Hierop staan de producten waar de Voedselbank behoefte aan heeft en wordt stap voor stap uitgelegd wat de bedoeling is van de actie. Download de poster, print hem uit en hang hem op!

  Vragen?

  Heeft u vragen over de actie, stuur dan een mail naar: voedselbank@omropfryslan.nl.  Er is ook een speciaal telefoonnummer voor de actie: 058-2037050.

  De actiepagina

  Op deze pagina vindt u alle informatie over de actie. Zoals het boodschappenlijstje, de deelnemende supermarkten en een overzicht van alle acties in de provincie.

  De Voedselbankactie op Omrop Fryslân

  In onze programma’s op radio en televisie wordt aandacht besteed aan de Voedselbank, vrijwilligers en de mensen die het nodig hebben. Wij sluiten de actie af op vrijdag 18 december met een grote slotdag op radio, televisie en internet.

  (Advertinsje)