Muzyk yn Bedriuw fan 24 maaie 2017 09:00

Adri Sjoerdsma oer Smout Betrokken Bescherming

  • Adri Sjoerdsma oer Smout Betrokken Bescherming

Smout Betrokken Bescherming is in bedriuw dat beskerming biedt oan minsken dy't dat nedich ha. Se ha hjoed de muzyklist gearstald en Arjen bellet mei Adri Sjoerdsma.

Piet Jan Nauta is yn Stockholm om Ajax yn de Europa League finale te sjen

  • Piet Jan Nauta is yn Stockholm om Ajax yn de Europa League finale te sjen

It is safier... De dei fan de finale fan de Europa League is oanbrutsen! Wy belje mei in grutte fan dy't op dit stuit yn Stockholm is en net wachtsje kin om Ajax dêr jûn spyljen te sjen!

Djurre Veensma betinkt elke wike trije nije resepten

  • Djurre Veensma betinkt elke wike trije nije resepten

En fansels is der wer lyts nijs... dat ek hiel grut wêze kin! Want fleis fan buorkerij Louwsmar yn Tytsjerk en spinaazje fan Jochum de Boer yn Kimswert: do kinst it allegearre fine yn de Fryske mielboks Streekbox dy't sûnt koart te krijen is. En der is in man dy't elke wike syn harsens pinigje moat om dizze boks: Djurre Veensma!

Yn fan Drurres nijste resepten:

Geroosterde bloemkool met gremoulata, gebakken spekreepjes, walnoten, paddenstoelen en een aardappelpuree

Ingrediënten:
• 1 bloemkool
• 500 gram kruimige aardappelen
• 2 takjes peterselie
• 1 citroen
• 1 teen knoflook
• 100 gram spekreepjes
• 250 gram paddenstoelen
• 50 gram walnoten

Uit eigen keukenkastje: roomboter, 100 ml melk, nootmuskaat, olijfolie en zout en peper.

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2

Bereiding:
• Zet een pan met ruim water en een beetje zout op om de bloemkool in te blancheren. Was en halveer de paddenstoelen. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in circa 5 minuten net gaar. Schep ze uit de pan en laat ze wat afkoelen.
• Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een pan met wat zout in 20 minuten gaar.
• Verwarm de boter met de melk zachtjes tot de boter is gesmolten. Giet de aardappels af.
• Stamp de aardappels grof en voeg het warme melk-botermengsel beetje bij beetje toe. Voeg er nootmuskaat naar smaak eraan toe.
• Hak de peterselie en knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen. Meng alle drie ingrediënten door elkaar. Verwarm de olie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak de bloemkool, voorzichtig omscheppend, tot het gaat kleuren en een fijne nootachtige smaak krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
• Bak in een andere pan de spekreepjes en de paddenstoelen bruin.
• Serveer de bloemkool op de aardappelpuree met de spekreepjes, paddenstoelen en de gebroken walnoten. Bestrooi het geheel met de gremoulata.

09:03 - Fleetwood Mac - Go Your Own Way
09:07 - Jelle B - De Pionier
09:11 - Steve Winwood - While You See A Chance Take It
09:16 - De Dijk - Ik Kan Het Niet Alleen
09:20 - Curtis Mayfield - Move On Up
09:24 - Guus Meeuwis & Vagant - Op Straat
09:36 - Tom Cochrane - Life Is A Highway
09:40 - Blof - Alles Is Liefde
09:44 - Goo Goo Dolls - Iris
09:54 - Andre Hazes - Ik Leef Mijn Eigen Leven
10:06 - Peter Tosh & Mick Jagger - Don't Look Back
10:10 - Ed Sheeran - Galway Girl
10:16 - Aafke Zuidersma - Minsk Fan Wearde
10:25 - Doe Maar - 1 Nacht Alleen
10:37 - Roberto Jacketti & The Scooters - I Save The Day
10:40 - Beand & Skep - Sa Moai
10:45 - Clean Bandit Ft. Jess Glynne - Rather Be
10:55 - Vianney - Moi Aimer Toi
11:06 - Lovin' Spoonful - Summer In The City
11:08 - John Parr - St. Elmo's Fire
11:14 - O'g3Ne - Lights And Shadows
11:21 - Van Wieren - Dunsje
11:26 - Normaal - Deurdonderen
11:36 - Splitsing - Wind En Zeilen
11:40 - Boney M - Sunny
11:44 - Justin Bieber - What Do You Mean
11:50 - Amy Grant - Baby Baby
11:53 - Sander Metz & Lars Mulder - Salang

Arjen Overmaat

Muzyk yn Bedriuw

Njonken in hiel soad muzyk fan de list fan it bedriuw fan de dei, hearst hjir wêr't oer praat wurdt by de kofje-automaat. Gjin swiere saken, wol nijsgjirrige ûnderwerpen.
Presintaasje: 
Arjen Overmaat
(advertinsje)