Muzyk yn Bedriuw fan 20 febrewaris 2018 09:00

    Ferslachjouwer Roelof de Vries docht ferslach fan de 1000 meter shorttrack froulju mei Suzanne Schulting en de 500 meter by de manlju mei Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma.

    Frank de Boer

    • FRANK DE BOER

    It is dizze wike aksjewike foar it Minority SafePack Intitiative yn Fryslân. Dit hat ek alles te krijen mei de dei fan de Ynternasjonale Memmetaal moarn. Dit Minority SafePack is in Europeesk boargerinisjatyf om lytse talen te stipjen en te beskermjen. Hjirfoar binne in soad ûndertekeners nedich. En fansels oandacht. Dêrom binne sy hjoed bedriuw fan de dei. Inisjatyfnimmer Frank de Boer fan de Fryske ôfdieling sil alles fertelle oer dizze aksje. O ja en de handtekenings kinst sette op www.minority-safepack.eu.

    Sietske Poepjes oer cherry pie day

    • SIETSKE POEPJES

    It is hjoed Cherry Pie Day yn Amearika. Ja echt wier, yn febrewaris as der gjin farske kersen te krijen binne, is it cherry pie day yn Amearika. Mar oan de oare kant in lekkere kersetaart is altyd lekker, dat is net bûn oan seizoenen. En wat kin ús no better it resept fan in lekkere kersetaart jaan as ús eigen Sietske Poepjes!

    Ingrediënten voor de Amerikaanse Cherry Pie:

    1 quichevorm (rond)of lage springvorm van 23 cm doorsnede.

    Voor het pie-deeg:

    520 gram bloem

    1 teelepeltje zout

    220 gram roomboter

    Vermeng/kruimel de bloem door de zachte boter met het zout, Met een (hand)mixer werkt dit het beste. Als het tot een kruimeldeeg is gekomen, voeg dan lepel voor lepel koud water toe. Stop met water toevoegen als het een samenhangend deeg is. Verpak dit in huishoudfolie en laat rusten voor een uur in de koelkast. Verdeel het deeg over twee bollen, voor het de koelkast in gaat.

    Rol beide bollen uit op een met bloem bestoven aanrecht. Ongeveer 0,5 cm dik en ruim over 23 cm doorsnede. Bekleed de quiche vorm met 1 schijf en snijd het overtollig deeg af.

    Voor de vulling:

    600 gram kersen (uit pot of blik in de winter, uitgelekt!)

    100 gram basterdsuiker

    25 gram maizena

    2 eetlepels Citroensap

    2 theelepels citroenrasp

    zakje vanillesuiker (optie)

    Roer in een kom alle ingrediënten door elkaar, ipv vanille kunt u ook scheutje kirsch gebruiken.

    Giet de vulling in de quichevorm op het deeg. Bekleed dit met de tweede deegschijf, werk de randen mooi af door met de vingers "golfjes" te drukken (2 vingers in deegrand knijpen). Snijd drie lange luchtgaten in stervorm op het "dekseldeeg". Laat dit nog 1 uur rusten in koelkast.

    Bak in oven op 170 graden voor 40-50 minuten. Compleet laten afkoelen. Vulling is heel erg heet.

    Lekker met slagroom of vanille ijs.

    09:05 - Corrs - Old Town
    09:08 - Mecano - Hijo De La Luna
    09:14 - Reboelje - Nim My Mei
    09:22 - Bricquebec - Venetie
    09:25 - Pomada - El Valles
    09:35 - Rowwen Heze - Limburg (Live)
    09:39 - Cranberries - Ode To My Family
    09:53 - Daniel Lohues - De Wereld Is Niet Raozend Maakt
    10:04 - Romantics - Talking In Your Sleep
    10:08 - Imagine Dragons - Thunder
    10:15 - Agnes Sambrink - Do Bist
    10:23 - Kadanz - In Het Donker
    10:35 - Wind Earth & Fire - Boogie Wonderland
    10:39 - Chef Special - Try Again
    10:45 - Wiebe & Elske Dewall - Make Me Yours (Frysk!)
    10:54 - Bruce Springsteen - Hungry Heart


    11:12 - Incognito Ft. Jocelyn Brown - Always There
    11:15 - Ph.D. - I Won't Let You Down
    11:20 - De Kast - Hert Fan Myn Gefoel (Simmertime)
    11:24 - Shawn Mendes - Mercy
    11:34 - Andries De Vries - Bist Do Makke Foar My
    11:38 - Rita Ora - Anywhere
    11:42 - Highway 54 - Grut Lankumer Blues
    11:49 - Love Affair - Everlasting Love

    Arjen Overmaat

    Muzyk yn Bedriuw

    Njonken in hiel soad muzyk fan de list fan it bedriuw fan de dei, hearst hjir wêr't oer praat wurdt by de kofje-automaat. Gjin swiere saken, wol nijsgjirrige ûnderwerpen.
    Presintaasje: 
    Arjen Overmaat
    (advertinsje)