De middei fan Fryslân fan 6 juny 2018 13:00

Goeiemidje! Dit is De Middei Fan Fryslân. Wat is it skitterjend waar net? Ik wit net hoe't it mei dy sit, mar ik krij gewoan wer in fakânsjegefoel. Silsto al hast op fakânsje? En dan lekker lúks all inclusive of mei de tinte achteryn 'e auto op 'e bonnefoai? En bist dan ek sa oergryslik lang dwaande mei de tarieding? Ik keapje gek genôch folsleine winkels leech foardat ik op fakânsje gean, omdat ik mien dat ik NEAT haw foar de fakânsje. En dan sil ik wer nei hûs en ha ik de helte net brûkt en tink ik... wêrom keapje ik al dy soai eins fan tefoaren? No, de kollega dêr't ik aanst mei praat, docht dat net. Ik tink sels dat ik noch in hoop fan him leare kin, want hoe't hy op fakânsje giet....en dat is Remco de Vries. 

En ek Reitse Spanninga is te gast mei dé BBQ tip fan 2018! 

Remco de Vries oer syn fakânsje

  • Remco de Vries

Reitse Spanninga mei dé BBQ tips foar 2018

  • Reitse Spanninga oer de BBQ

It resept fan Reitse Spanninga

Smullen!

RUNDER BAVETTE CHIMMICHURRI MET BLEU DE WOLVEGA

Tiid: 

30 minuten

GRILLTIID:

12-15 MINUTEN

20 minuten rêste litte

GRILLMETHODE:

Reverse sear-methode

TEMPERATUUR BBQ:

230 - 290 °C

KERN TEMPERATUUR VLEES:
45 - 48 °C

INGREDIËNTEN:

1 tomaat, 1 bosje bladpeterselie, 1 rode ui, 4 tenen knoflook, 1 rode

peper, ½ bosje koriander, 1 tl komijnpoeder, olijfolie, rode

wijnazijn, peper & zout, 300 gram Bleu de Wolvega
1 Runder Bavette aan één stuk à 800-900 gram

IN DE KEUKEN:

1 Snijd de tomaat, bladpeterselie, koriander, rode ui, knoflook

en rode peper fijn. Hoe fijner alles is gesneden,

hoe lekkerder de saus wordt. Voorkom dus dat er

"grote" stukken in je saus komen. Doe alle gesneden

ingrediënten in een kom.

2 Voeg achtereenvolgens een scheut olie, een scheut

azijn, en voeg een theelepel komijnpoeder toe.
Voeg peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.

3 Na goed roeren olijfolie toevoegen, totdat alle

ingrediënten onder de olie staan.

4 Er ontstaat een wat lobbige salsa. Proef een beetje en

voeg nog een laatste scheutje azijn toe als je hem nog

wat meer bite wilt geven.

5 De Chimichurri past heel goed bij vlees van de

barbecue. De salsa is afgedekt nog een paar dagen

houdbaar in de koelkast.

OP DE BARBECUE:

1 Het beste is om de runder Bavette aan een stuk te bereiden

met de 'reverse sear'-methode. Dat houdt in dat je je

vlees eerst indirect verwarmt tot een kerntemperatuur

tussen de 45 - 48 °C en het vervolgens direct op de

barbecue aanzet om een mooi knapperig korstje op het

vlees te krijgen. Dit is het omgekeerde van wat men

meestal met een steak doet,
vandaar de naam 'reverse sear'.

2 Na het grillen het vlees laten rusten (20 minuten) en

in repen snijden. Pas ok de drad structuur van het vlees.
De Chimichurri erop scheppen en direct serveren.

13:05 - Sheppard - Geronimo
13:08 - Bebe Rexha Ft. Florida Georgia L - Meant To Be
13:13 - Rick Astley - Never Gonna Give You Up
13:16 - Bricquebec - Strjitlizzer
13:21 - Roxette - It Must Have Been Love
13:25 - Years & Years - King
13:36 - Dexy's Midnight Runners - Come On Eileen
13:40 - Brooke Fraser - Something In The Water
13:49 - Ilse De Lange & Calum Scott - You Are The Reason
13:52 - James Brown - I Got You (I Feel Good)
13:55 - Lutricia Mc Neal - Ain't That Just The Way
14:06 - Police - Message In A Bottle
14:10 - Adele - Water Under The Bridge
14:23 - Chef's Special - Nicotine
14:36 - Zayn - Let Me
14:39 - Bryan Adams - Heaven
14:44 - Shania Twain - Man I Feel Like A Woman
14:51 - Jody Bernal - Que Si, Que No
14:54 - Piter Wilkens - Oeral Op'e Wrald


15:03 - Nielson - Sexy Als Ik Dans
15:07 - Dr. Alban - Sing Halleluja
15:16 - Caro Emerald - A Night Like This
15:20 - Jon Anderson - Hold On To Love
15:24 - Zedd & Maren Morris & Grey - The Middle
15:36 - Monstars Of Space Jam - Hit 'em High (The Monstars' Anthem)
15:40 - Toploader - Dancing In The Moonlight
15:44 - Jason Mraz - Have It All
15:48 - Andries De Vries - Bist Do Makke Foar My
15:52 - M People - Moving On Up
15:55 - De Dijk - Bloedend Hart

Femke de Walle

De middei fan Fryslân

Fan Friezen dy't lânskomme yn studio 4 oant telefoantsjes mei in Fries om utens, it komt oan Femke de Walle foarby. Alle kearen komt de social mediaredaksje op besite en kiest it publyk de lêste plaat.
Presintaasje: 
Femke de Walle
(advertinsje)