Week 7

Trainingen week 7

Training 1 3 x 8 minuten hardlopen, tussendoor 1,5 minuut wandelen Training 2 20 minuten hardlopen Training 3 (optioneel) 4 x 2 minuten hardlopen, tussendoor 1,5 minuut wandelen De derde training van deze week is optioneel en is vooral bedoeld om even bij te komen. De laatste weken hebben we veel pittige trainingen gehad, daarom een korte training van 4 keer 2 minuten hardlopen. Het is ook mogelijk om deze training over te slaan en wat extra rust te nemen. Doe je de training wel, probeer dan de 2 minuten loopjes in een pittig tempo te doen.
(advertinsje)

13 september: de Simmer yn Fryslân-loop

  Podcast week 7

  • Fit mei Femke: wike 7 - training 1
  • Fit mei Femke: wike 7 - training 2
  • Fit mei Femke: wike 7 - training 3

  De podcasts van Fit mei Femke voor week 7 staan nu klaar! Elke week komen er drie nieuwe trainingen online. Die zijn hieronder te beluisteren. Ook zijn de podcasts te beluisteren op de Omrop-app, maar dan moet je wel de beschikking hebben over internet terwijl je hardloopt. De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Wil je de podcasts downloaden en zelf op jouw telefoon of mp3-speler zetten? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt kiezen voor een podcast met of zonder muziek.
  Voor PC/laptop: Klik met de rechter muisknop op de link hieronder en kies voor 'Link opslaan als'.
  Voorr Android: Houd de link van de podcast ingedrukt en kies dan voor 'link opslaan'. De podcast is dan te vinden in 'Downloads' (werkt alleen in browser, niet in omrop-app)
  Voor iOS: de podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Podcasts week 7 met muziek:
  Download hjir de podcast 'wike 7 - training 1 - mei muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 7 - training 2 - mei muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 7 - training 3 - mei muzyk'

  Podcasts week 7 zonder muziek:
  Download hjir de podcast 'wike 7 - training 1 - sûnder muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 7 - training 2 - sûnder muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 7 - training 3 - sûnder muzyk'

  De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Doe mee aan de Fit mei Femke-clinic

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij je Fit mei Femke-training? Dan is dit je kans! Onze coach Jaring de Groot geeft drie keer een clinic, op 16 juli (Koudum), 11 augustus (Makkum) en 5 september (Leeuwarden). Hij loopt met jou één van de trainingen helemaal door, inclusief warming up en cooling down. In totaal duurt de clinic een uurtje. Meedoen is gratis en opgeven is niet nodig. Iedereen is welkom! Hier alle informatie op een rijtje: Donderdag 16 juli: Camping De Kuilart, De Kuilart 1, Koudum, 10:00 uur Dinsdag 11 augustus: Camping De Holle Poarte, De Holle Poarte 2, Makkum, 14:00 uur Zaterdag 5 september: Omrop Fryslân, Zuiderkruisweg 2, Leeuwarden, 14:00 oere

  Coach Jaring de Groot geeft advies over ademhalen

  • Fit mei Femke-fideo: sykhelje

  Goed ademhalen gaat eigenlijk vanzelf. Je doet het immers je hele leven al! De truc is om bij inspanning zo ontspannen mogelijk te ademhalen. Probeer dit bij het hardlopen te doen. Als de spanning en de stress te groot wordt, dan bestaat de kans op hyperventilatie.

  Wanneer je bij de warming-up gewoon kan praten is er niks aan de hand met je ademhaling. Raakt je ademhaling een beetje in de war, probeer dan diep in te ademen en daarna volledig uit te ademen om op die manier je natuurlijk ritme weer terug te krijgen.

  Wat ook nog kan is om twee stappen in te ademen en twee stappen uit te ademen. Maar dan moet je niet in de war raken, omdat ademhalen nu eenmaal een automatisme is.

  Jaring de Groot

  Fit mei Femke vlog 4

  • Fit mei Femke vlog 4

  Ek Femke har training sjit der wolris by yn en dat krijt se dan dûbel werom...

  (advertinsje)