Week 5

Trainingen week 5

Training 1 1, 2, 4, 6, 4, 2, 1 minut(en) hardlopen, tussendoor 2 minuten wandelen Training 2 12,5 minuten hardlopen Training 3 2 x 6 minuten en 1 x 5 minuten hardlopen, tussendoor 2 minuten wandelen Wij zijn nu in week 5. Voor de beginnende hardlopers wordt het nu wel heel moeilijk om op tijd fit te zijn voor de Simmer yn Fryslân-loop op 13 september. Maar heb je al een aardige basisconditie of loop je al wat langer, dan kun je nog wel instromen bij 'Fit mei Femke'.
(advertinsje)

Podcast week 5

  • Fit mei Femke: wike 5 - training 1
  • Fit mei Femke: wike 5 - training 2
  • Fit mei Femke: wike 5 - training 3

De podcasts van Fit mei Femke voor week 5 staan nu klaar! Elke week komen er drie nieuwe trainingen online. Die zijn hieronder te beluisteren. Ook zijn de podcasts te beluisteren op de Omrop-app, maar dan moet je wel de beschikking hebben over internet terwijl je hardloopt. De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

Wil je de podcasts downloaden en zelf op jouw telefoon of mp3-speler zetten? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt kiezen voor een podcast met of zonder muziek.
Voor PC/laptop: Klik met de rechter muisknop op de link hieronder en kies voor 'Link opslaan als'.
Voorr Android: Houd de link van de podcast ingedrukt en kies dan voor 'link opslaan'. De podcast is dan te vinden in 'Downloads' (werkt alleen in browser, niet in omrop-app)
Voor iOS: de podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

Podcasts week 5 met muziek:
Download hjir de podcast 'wike 5 - training 1 - mei muzyk'
Download hjir de podcast 'wike 5 - training 2 - mei muzyk'
Download hjir de podcast 'wike 5 - training 3 - mei muzyk'

Podcasts week 5 zonder muziek:
Download hjir de podcast 'wike 5 - training 1 - sûnder muzyk'
Download hjir de podcast 'wike 5 - training 2 - sûnder muzyk'
Download hjir de podcast 'wike 5 - training 3 - sûnder muzyk'

De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

Doe mee aan de Fit mei Femke-clinic

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je Fit mei Femke-training? Dan is dit je kans! Onze coach Jaring de Groot geeft drie keer een clinic, op 16 juli (Koudum), 11 augustus (Makkum) en 5 september (Leeuwarden). Hij loopt met jou één van de trainingen helemaal door, inclusief warming up en cooling down. In totaal duurt de clinic een uurtje. Meedoen is gratis en opgeven is niet nodig. Iedereen is welkom! Hier alle informatie op een rijtje: Donderdag 16 juli: Camping De Kuilart, De Kuilart 1, Koudum, 10:00 uur Dinsdag 11 augustus: Camping De Holle Poarte, De Holle Poarte 2, Makkum, 14:00 uur Zaterdag 5 september: Omrop Fryslân, Zuiderkruisweg 2, Leeuwarden, 14:00 oere

Hardloopcoach Jaring de Groot geeft advies over lopen in de zon

Het weer is waarschijnlijk het onderwerp waar de meeste mensen over praten. Wat is nu het beste weer om in te hardlopen? We zitten in de zomer en de kans op warm weer bij een training is best groot. Wat doe je nu bij warm weer?

• Loop in de middag of 's avonds, maar niet overdag en zeker niet vanaf een uur of 12. Dan is het te warm.

• Zorg dat je van tevoren genoeg drinkt bij warm weer. Neem ook een bidon of een speciale hardloop-drinkfles mee voor onderweg. En denk er vooral om dat je ook na afloop voldoende drinkt.

• Loop niet boven de 25 graden en doe het bij warm weer wat rustiger aan. Probeer een bosachtige omgeving te zoeken met schaduw in plaats van het open veld waar de zon constant schijnt.

• Zorg dat je goed bent ingesmeerd met zonnebrandcrème en draag als het kan een pet en een zonnebril.

• Draag bij het warme weer kleding die goed ademt, zodat je jouw lichaamswarmte goed kwijt kan. En draag geen donkere kleding, want donkere kleding neemt de warmte op.

• De hartslag zal 5 tot 15 slagen hoger zijn, omdat het bloed bij warm weer dikker is en het hart meer moeite heeft om het bloed rond te pompen.

Jaring de Groot

Fit mei Femke vlog 3

13 september: de Simmer yn Fryslân-loop

    (advertinsje)