Week 4

Trainingen week 4

Training 1 3 x 4 minuten hardlopen, tussendoor 1,5 minuut wandelen Training 2 10 minuten hardlopen Training 3 8 x 2 minuten hardlopen, tussendoor 1,5 minuut wandelen Wij zijn nu in week 4. Wil jij nog beginnen met 'Fit mei Femke', dan kan dat prima. Start gewoon met week 1. Aan het einde van het schema is dan nog wel ruimte in de trainingen om op verantwoorde wijze aan de Simmer yn Fryslân-loop op 13 september mee te doen.
(advertinsje)

Podcast week 4

  • Fit mei Femke: wike 4 - training 1
  • Fit mei Femke: wike 4 - training 2
  • Fit mei Femke: wike 4 - training3

De podcasts van Fit mei Femke voor week 4 staan nu klaar! Elke week komen er drie nieuwe trainingen online. Die zijn hieronder te beluisteren. Ook zijn de podcasts te beluisteren op de Omrop-app, maar dan moet je wel de beschikking hebben over internet terwijl je hardloopt. De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

Wil je de podcasts downloaden en zelf op jouw telefoon of mp3-speler zetten? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt kiezen voor een podcast met of zonder muziek.
Voor PC/laptop: Klik met de rechter muisknop op de link hieronder en kies voor 'Link opslaan als'.
Voorr Android: Houd de link van de podcast ingedrukt en kies dan voor 'link opslaan'. De podcast is dan te vinden in 'Downloads' (werkt alleen in browser, niet in omrop-app)
Voor iOS: de podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

Podcasts week 4 met muziek:
Download hjir de podcast 'wike 4 - training 1 - mei muzyk'
Download hjir de podcast 'wike 4 - training 2 - mei muzyk'
Download hjir de podcast 'wike 4 - training 3 - mei muzyk'

Podcasts week 4 zonder muziek:
Download hjir de podcast 'wike 4 - training 1 - sûnder muzyk'
Download hjir de podcast 'wike 4 - training 2 - sûnder muzyk'
Download hjir de podcast 'wike 4 - training 3 - sûnder muzyk'

De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

Doe mee aan de Fit mei Femke-clinic

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je Fit mei Femke-training? Dan is dit je kans! Onze coach Jaring de Groot geeft drie keer een clinic, op 16 juli (Koudum), 11 augustus (Makkum) en 5 september (Leeuwarden). Hij loopt met jou één van de trainingen helemaal door, inclusief warming up en cooling down. In totaal duurt de clinic een uurtje. Meedoen is gratis en opgeven is niet nodig. Iedereen is welkom! Hier alle informatie op een rijtje: Donderdag 16 juli: Camping De Kuilart, De Kuilart 1, Koudum, 10:00 uur Dinsdag 11 augustus: Camping De Holle Poarte, De Holle Poarte 2, Makkum, 14:00 uur Zaterdag 5 september: Omrop Fryslân, Zuiderkruisweg 2, Leeuwarden, 14:00 oere

Hardloopcoach Jaring de Groot: "Denk om je techniek!"

Alle mensen zijn geboren met een unieke wijze van hardlopen. Als kind liep je zomaar. Eigenlijk is dat nu met het hardlopen ook zo. Loop op jouw eigen manier.

• Probeer wel je armen in een hoek van 90 graden te leggen en zorg voor een ontspannen vuist. Het moet niet krampachtig zijn. Laat de armen meebewegen met de rest van het lichaam.

• Probeer op een voor jou zo natuurlijk mogelijke manier hard te lopen. Probeer daarbij wel je hoofd recht te houden, je schouders wat te laten hangen (ontspannen) en kijk vooruit en niet naar de grond. Daardoor blijft het lichaam mooi rechtop.

• Maak vooral in het begin niet te lange stappen. Mooie kleine pasjes. De meeste hardlopers komen eerst op de hak terecht, dan komt het middenstuk van de schoen en dan eindigen ze met het afzetten van de grote teen, die als laatste de grond verlaat. Belangrijk is dat je bewust bent van jouw houding en door een laag tempo te hanteren kan je er over nadenken. Als het hardloopprogramma dan wat verder is, verloopt het geheel ook weer wat soepeler.

Jaring de Groot

Maak een hardloop-selfie

Wij zijn benieuwd wie er allemaal meedoen aan Fit mei Femke en waar jullie lopen. Daarom willen we hardloop-selfies! Mail je foto naar foto@omropfryslan.nl of zet hem op Twitter met #fitmeifemke. De foto's zijn terug te zien op onze forum- en fotopagina. Femke geeft alvast wat tips om de beste hardloop-selfie te maken.

Fit mei Femke vlog 2

Is het met het warme weer ook beter om in de ochtend te joggen? Femke zoekt het uit!

13 september: de Simmer yn Fryslân-loop

    (advertinsje)