Week 12

Trainingen week 12

Training 1 35 minuten hardlopen Training 2 1, 3, 5, 7, 5, 3, 1 minuten hardlopen, tussendoor 1 minuut wandelen Training 3 3 x 10 minuten hardlopen, tussendoor 2 minuten wandelen
(advertinsje)

13 september: de Simmer yn Fryslân-loop

  Podcast week 12

  • Fit mei Femke: wike 12 - training 1
  • Fit mei Femke: wike 12 - training 2
  • Fit mei Femke: wike 12 - training 3

  De podcasts van Fit mei Femke voor week 12 staan nu klaar! Elke week komen er drie nieuwe trainingen online. Die zijn hieronder te beluisteren. Ook zijn de podcasts te beluisteren op de Omrop-app, maar dan moet je wel de beschikking hebben over internet terwijl je hardloopt. De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Wil je de podcasts downloaden en zelf op jouw telefoon of mp3-speler zetten? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt kiezen voor een podcast met of zonder muziek.
  Voor PC/laptop: Klik met de rechter muisknop op de link hieronder en kies voor 'Link opslaan als'.
  Voorr Android: Houd de link van de podcast ingedrukt en kies dan voor 'link opslaan'. De podcast is dan te vinden in 'Downloads' (werkt alleen in browser, niet in omrop-app)
  Voor iOS: de podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Podcasts week 12 met muziek:
  Download hjir de podcast 'wike 12 - training 1 - mei muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 12 - training 2 - mei muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 12 - training 3 - mei muzyk'

  Podcasts week 12 zonder muziek:
  Download hjir de podcast 'wike 12 - training 1 - sûnder muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 12 - training 2 - sûnder muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 12 - training 3 - sûnder muzyk'

  De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Doe mee aan de Fit mei Femke-clinic

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij je Fit mei Femke-training? Dan is dit je kans! Onze coach Jaring de Groot geeft drie keer een clinic, op 16 juli (Koudum), 11 augustus (Makkum) en 5 september (Leeuwarden). Hij loopt met jou één van de trainingen helemaal door, inclusief warming up en cooling down. In totaal duurt de clinic een uurtje. Meedoen is gratis en opgeven is niet nodig. Iedereen is welkom! Hier alle informatie op een rijtje: Donderdag 16 juli: Camping De Kuilart, De Kuilart 1, Koudum, 10:00 uur Dinsdag 11 augustus: Camping De Holle Poarte, De Holle Poarte 2, Makkum, 14:00 uur Zaterdag 5 september: Omrop Fryslân, Zuiderkruisweg 2, Leeuwarden, 14:00 oere

  Jaring de Groot: "Tips om door te gaan"

  De Simmer yn Fryslân-loop komt nu echt dichtbij. Ben jij er al helemaal klaar voor of komen er toch wat kleine pijntjes om de hoek kijken? Blijf positief en behoud de gedachte dat jij het kan. Houd je ook goed aan het trainingsprogramma en doe zeker niet meer dan dat in je programma staat. De bedoeling is zelfs om wat gas terug te nemen, om jezelf zo wat rust te geven voor de dag van 13 september wanneer het moet gebeuren. Deze weken zijn misschien wel het zwaarst. Eigenlijk ben je er allang klaar voor, maar moet je je nog een beetje inhouden. Maar het komt goed.

  Dan is de Simmer yn Fryslân-loop op 13 september voorbij, en dan...? Het zou jammer zijn dat de basis van 5 kilometer hardlopen verloren gaat. Je kan voor jezelf doorgaan met hardlopen en blijf dat minimaal twee keer per week doen. Langzaamaan kun je de afstand dan wat verder uitbreiden.

  Maar veel mensen hebben toch een 'stok achter deur' nodig. Dan is een hardloopclub een aanrader. In Fryslân zijn diverse atletiekverenigingen en loopgroepen actief. Sport Fryslân heeft hier wel een goed overzicht van. Het voordeel van een loopgroep is dus die 'stok', maar je hebt ook het voordeel van samen lopen. Zeker in de winterperiode is dit een aanrader. Bovendien kun je dan onderling de competitie opzoeken, is het sociale aspect belangrijk en is het leuk om met een groep naar een wedstrijd te gaan. Daarnaast kun je ervaringen in het hardlopen met elkaar uitwisselen. Kort gezegd veel voordelen om met de Simmer yn Fryslân-loop bij een loopgroep aan te sluiten.

  Jaring de Groot

  (advertinsje)