Week 11

Trainingen week 11

Training 1 30 minuten hardlopen Training 2 2 x 15 minuten hardlopen, tussendoor 3 minuten wandelen Deze week maar twee twee trainingen van onze kant. Als je wilt kun je natuurlijk altijd wat wandelen, fietsen of zwemmen.
(advertinsje)

13 september: de Simmer yn Fryslân-loop

  Podcast week 11

  • Fit mei Femke: wike 11 - training 1
  • Fit mei Femke: wike 11 - training 2

  De podcasts van Fit mei Femke voor week 11 staan nu klaar! Elke week komen er drie nieuwe trainingen online. Die zijn hieronder te beluisteren. Ook zijn de podcasts te beluisteren op de Omrop-app, maar dan moet je wel de beschikking hebben over internet terwijl je hardloopt. De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Wil je de podcasts downloaden en zelf op jouw telefoon of mp3-speler zetten? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt kiezen voor een podcast met of zonder muziek.
  Voor PC/laptop: Klik met de rechter muisknop op de link hieronder en kies voor 'Link opslaan als'.
  Voorr Android: Houd de link van de podcast ingedrukt en kies dan voor 'link opslaan'. De podcast is dan te vinden in 'Downloads' (werkt alleen in browser, niet in omrop-app)
  Voor iOS: de podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Podcasts week 11 met muziek:
  Download hjir de podcast 'wike 11 - training 1 - mei muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 11 - training 2 - mei muzyk'

  Podcasts week 11 zonder muziek:
  Download hjir de podcast 'wike 11 - training 1 - sûnder muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 11 - training 2 - sûnder muzyk'

  De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Doe mee aan de Fit mei Femke-clinic

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij je Fit mei Femke-training? Dan is dit je kans! Onze coach Jaring de Groot geeft drie keer een clinic, op 16 juli (Koudum), 11 augustus (Makkum) en 5 september (Leeuwarden). Hij loopt met jou één van de trainingen helemaal door, inclusief warming up en cooling down. In totaal duurt de clinic een uurtje. Meedoen is gratis en opgeven is niet nodig. Iedereen is welkom! Hier alle informatie op een rijtje: Donderdag 16 juli: Camping De Kuilart, De Kuilart 1, Koudum, 10:00 uur Dinsdag 11 augustus: Camping De Holle Poarte, De Holle Poarte 2, Makkum, 14:00 uur Zaterdag 5 september: Omrop Fryslân, Zuiderkruisweg 2, Leeuwarden, 14:00 oere

  Coach Jaring de Groot over de voorbereiding voor de Simmer yn Fryslân-loop

  Over een paar weken sta jij aan de start van de Simmer in Fryslân-loop, onderdeel van de BurgumRun. Jouw eerste officiële hardloopwedstrijd. Best wel spannend, maar zie het vooral als een uitdaging dat je hier aan mee mag doen. Hierbij een paar aandachtspunten die wij je nu al mee kunnen geven:

  • Neem eens een kijkje op de locatie waar het evenement wordt gehouden (Elektriciteitscentrale, Bergum, Koumarwei 2). Zo krijg je een beetje een idee wat het is. Je kan ook op de website van www.burgumrun.nl kijken. Daar staat bij het kopje 'foto/video' ook van alles op van de afgelopen acht jaar.

  • Kijk ook eens op deze website voor de route in Google Maps. En wanneer mogelijk kun je de route van te voren ook al fietsen!

  • Denk al vast na hoe de wedstrijd over 5 kilometer moet verlopen. Je hebt nu al heel wat trainingen gehad. Wordt het een kwestie van uitlopen op laag tempo, insteek is dan om het gewoon te halen. Je kan ook kiezen voor opbouw. Dit betekent dat je langzaam begint en gaandeweg de 5 kilometer steeds sneller gaat lopen. Loop wel je eigen tempo en laat je niet meeslepen door andere hardlopers. Zij kunnen een heel ander doel hebben over wat het wedstrijdverloop is.

  • Denk ook alvast na over de hardloopkleren voor de wedstrijd. Het is nu nog niet duidelijk wat het weer zal zijn op 13 september, maar één ding is wel zeker: het wordt niet koud. Laat je vooral leiden door de kleding die je bij de trainingen hebt aangehad. En wil je nog wat nieuws kopen? Doe dat dan nu, want dan kan je het nog aan hebben met de training en kun je ook voelen of het goed zit.

  • Breng familieleden en kennissen op de hoogte van het feit dat je meedoet aan de Simmer yn Fryslân-loop. Ze kunnen je in deze laatste weken nog steunen en op de dag zelf is het natuurlijk mooi dat ze jouw over de finish zien komen.

  • En… geniet over een paar weken van de Simmer yn Fryslân-loop. Het maakt niet uit op de hoeveelste plaats je eindigt. Iedereen is een winnaar. En vaak moeten er na jou ook nog heel wat mensen over de finish komen.

  Jaring de Groot

  (advertinsje)