Week 10

Trainingen week 10

Training 1 4 x 8 minuten hurdrinne, tuskentroch 1 minút kuierje Training 2 27,5 minuten hurdrinne Training 3 8 x 3 minuten hurdrinne, tuskentroch 1 minút kuierje
(advertinsje)

13 september: de Simmer yn Fryslân-loop

  Podcast week 10

  • Fit mei Femke: wike 10 - training 1
  • Fit mei Femke: wike 10 - training 2
  • Fit mei Femke: wike 10 - training 3

  De podcasts van Fit mei Femke voor week 10 staan nu klaar! Elke week komen er drie nieuwe trainingen online. Die zijn hieronder te beluisteren. Ook zijn de podcasts te beluisteren op de Omrop-app, maar dan moet je wel de beschikking hebben over internet terwijl je hardloopt. De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Wil je de podcasts downloaden en zelf op jouw telefoon of mp3-speler zetten? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt kiezen voor een podcast met of zonder muziek.
  Voor PC/laptop: Klik met de rechter muisknop op de link hieronder en kies voor 'Link opslaan als'.
  Voorr Android: Houd de link van de podcast ingedrukt en kies dan voor 'link opslaan'. De podcast is dan te vinden in 'Downloads' (werkt alleen in browser, niet in omrop-app)
  Voor iOS: de podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Podcasts week 10 met muziek:
  Download hjir de podcast 'wike 10 - training 1 - mei muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 10 - training 2 - mei muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 10 - training 3 - mei muzyk'

  Podcasts week 10 zonder muziek:
  Download hjir de podcast 'wike 10 - training 1 - sûnder muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 10 - training 2 - sûnder muzyk'
  Download hjir de podcast 'wike 10 - training 3 - sûnder muzyk'

  De podcasts zijn ook te vinden op iTunes.

  Doe mee aan de Fit mei Femke-clinic

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij je Fit mei Femke-training? Dan is dit je kans! Onze coach Jaring de Groot geeft drie keer een clinic, op 16 juli (Koudum), 11 augustus (Makkum) en 5 september (Leeuwarden). Hij loopt met jou één van de trainingen helemaal door, inclusief warming up en cooling down. In totaal duurt de clinic een uurtje. Meedoen is gratis en opgeven is niet nodig. Iedereen is welkom! Hier alle informatie op een rijtje: Donderdag 16 juli: Camping De Kuilart, De Kuilart 1, Koudum, 10:00 uur Dinsdag 11 augustus: Camping De Holle Poarte, De Holle Poarte 2, Makkum, 14:00 uur Zaterdag 5 september: Omrop Fryslân, Zuiderkruisweg 2, Leeuwarden, 14:00 oere

  Hardloopcoach Jaring de Groot: "Waarom je van hardlopen gelukkig wordt."

  Hardlopen maakt gelukkig! Endorfine is een stof die vrijkomt bij het hardlopen en dat geeft een goed gevoel. Maar het kan ook psychiatrisch worden benaderd. De Amerikaanse psychiater Edward Hallowell heeft geschreven dat je vijf zaken moet ondervinden om gelukkig te worden; verbinding, spel, oefening, meesterschap en erkenning.

  • Zodra je begint met hardlopen ben je onderdeel van de groep (verbinding). Andere hardlopers zullen je bij de training groeten en mogelijk word je lid van een loopgroep.
  • Hardlopen is een spel! Alles mag, niets moet. Jij bepaalt wat er gebeurt, bijvoorbeeld in het tempo en de richting die je op gaat.
  • En trainen is niet meer dan oefenen en van oefenen word je beter. Het geeft de mensen vertrouwen en routine.
  • Dan volgt meesterschap. Als je langere tijd hardloopt, dan voel je dat je er beter in wordt en ben je er trots op.
  • Als je dan bij de Simmer yn Fryslân-loop op 13 september over de finish komt, dan is er de erkenning. In de eerste plaats van jezelf, maar ook zeker van je familie en kennissen. Dat maakt je echt gelukkig.

  Jaring de Groot

  (advertinsje)