Zomer bij Omrop Fryslân scoort op radio

21 sep 2016 - 13:53

Omrop Fryslân heeft een goede zomer gehad op het gebied van radio. De luistercijfers van de zender zijn flink omhoog gegaan over de zomerperiode. Dat de Omrop overal in de provincie aanwezig was, heeft wat opgeleverd. Het marktaandeel maakte een groei door van 6,1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de laatste meting van het NLO, het Nationaal Luister Onderzoek.

Zeven weken lang, zeven dagen per week, was de Omrop door heel Fryslân te vinden. Met de Omrop-camper naar bijvoorbeeld de Visserijdagen in Harlingen, live verslag van verschillende sportevenementen en natuurlijk het nieuws van de dag. Zo deed Omrop Fryslân drie weken lang verslag van het skûtsjesilen op de Friese meren, werd de spanning bij de grootste kaatspartij van het jaar op de voet gevolgd en kon iedereen live bij Omrop Fryslân horen dat Oane Galama het FK Fierljeppen won. Zowel door de week als in het weekend hebben de cijfers van Omrop Fryslân Radio opnieuw een groei doorgemaakt.

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker is blij met deze ontwikkeling. "Tijdens de zomermaanden hebben we altijd veel aandacht voor evenementen zoals het skûtsjesilen en het kaatsen. Maar met onze radio-uitzendingen richten we ons op een veel grotere groep dan de liefhebbers van die evenementen, want we zijn er voor iedereen. Uit de luistercijfers van afgelopen zomer blijkt dat die aanpak een succes is." 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(Advertentie)