Winnaar Tafel 18 na spannende finale bekend

20 nov 2015 - 15:24

Na een spannende finale wint Gesina Goudberg (51) uit Grou het programma Tafel 18. Daarmee mag zij haarzelf de beste amateurkok van Friesland noemen. Gesina won de finale op 1.10 punt van Evert Matla (48) uit Workum. Derde werd Michiel de Waal (37) uit Harlingen.

Gesina was verrast toen ze hoorde dat zij benoemd werd tot beste amateurkok van Fryslân: “Dit had ik echt niet verwacht. De andere twee zijn zo goed, ik had nooit gedacht dat ik hen kon verslaan. Een geweldige verrassing.”

De kandidaten van Tafel 18 lieten een hoog niveau van koken zien. Juryleden Albert Kooy (restaurant Wannee) en Ypie van der Lei (restaurant By ús) waren zeer te spreken over de kwaliteit die de kandidaten lieten zien. “Het niveau van alle drie de finalisten is echt heel hoog. Stuk voor stuk hebben ze ons gerechten laten proeven die je alleen in toprestaurants krijgt. Omdat het geen profs zijn laten ze links en rechts nog wel eens een steekje vallen, maar we hebben veel gerechten gezien die veel beter waren dan wat je in een gemiddeld restaurant krijgt”, zo liet Albert Kooy weten.

In de finale moesten de kandidaten een driegangenmenu maken. De juryleden beoordeelden samen met een publieksjury de driegangenmenu’s van de kandidaten. Gesina scoorde goed met haar voor- en hoofdgerecht, bij het dessert liet zij echter punten liggen. Kandidaat Evert Matla maakte het nog heel spannend in de finale, ook hij scoorde hoog. Hij liet echter punten liggen bij het voorgerecht. Al was de jury wel te spreken over het voorgerecht van Evert, de publieksjury was minder enthousiast.

Naast Gesina no de titel ‘Beste amateurkok van Fryslân’ verdiend, krijgt Gesina ook een speciaal voor Tafel 18 gemaakt servies van Lies Keramiek.

De uitzending is terug te kijken via: http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/tafel-18-fan-21-novimber-2015-1700. De video is te embedden. Klik op ‘deel video’ en kopieer de embedcode. Winnaar Gesina Goudberg zit maandag 23 november in het radioprogramma Muzyk yn Bedriuw van Omrop Fryslân om terug te kijken op de kookstrijd.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 of 06 14 23 98 34.

(advertinsje)