Wie wordt het Formule 1 racetalent van Friesland?

19 jan 2017 - 13:51

Omrop Fryslân live vanaf de Racing Expo

De populariteit van crossen en racen is groot in Fryslân. Omrop Fryslân duikt in de auto- en motorwereld en staat in het weekend van 28 en 29 januari live op de Racing Expo in Leeuwarden. Omrop Fryslân laat mensen daar in een Formule 1 simulator stappen en gaat op zoek naar het racetalent van Fryslân. De snelste rijder wint een ultime race ervaring op een circuit in Nederland.

Omrop Fryslân komt met de radioprogramma’s Sneon yn Fryslân en Snein yn Fryslân live vanaf de Racing Expo. Bekende Friese liefhebbers van de sport zoals Jannick de Jong schuiven aan.

Presentatrice Diana de Groot is helemaal klaar voor de onderdompeling in de mannenwereld. “Ja helemaal! Ik vind het prachtig, racewagens en andere stoere zaken. En het is natuurlijk super dat ik al die mensen, waar ik anders verzoekjes en berichten van krijg, nu ook tegen kom. Natuurlijk wil ik zelf ook wel eens ervaren hoe het is om in zo’n virtuele Formule 1 wagen te zitten!”

Op zondag presenteert Johan Terpstra het programma Snein yn Fryslân. “Ik vind het een feestje, helemaal op een evenement als de Racing Expo. Prachtig om luisteraars te ontmoeten in het WTC maar je kunt een man als mij niet blijer maken dan met blinkend blik en de nieuwste gadgets.”

In de aanloop naar Racing Expo maken luisteraars kans op toegangskaarten en op het meerijden in een echte race-auto in de race-arena in het WTC. Sneon yn Fryslân en Snein yn Fryslân met alles over de Racing Expo zijn op zaterdag 28 en zondag 29 januari te horen en te zien van 13.00 tot 18.00 uur.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(Advertentie)