Wie wordt dé assistent van het talent?

12 feb 2016 - 16:26

90 aanmeldingen, 3 nominaties, één winnaar op het Sportgala Fryslân

De een werkt bij een voetbalclub en de ander zijn hart ligt bij het volleybal. Maar een ding hebben ze gemeen: ze zetten zich allemaal hard in voor een sporter. Afgelopen dagen is al bekend gemaakt dat assistenten Jan Hulzinga van VV Suameer en Ingrid van der Molen van Spelend Sporten genomineerd zijn voor de titel ‘Assistent van het talent’. Vandaag is ook de laatste genomineerde bekend gemaakt, dat is Tjitske Wind van VC Sneek.

De prijs ‘Assistent van het talent’ is een nieuwe prijs die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt op het Sportgala Fryslân. De titel is een initiatief van Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant in samenwerking met Sport Fryslân. Uit de ruim 90 aanmeldingen zijn door de jury 3 assistenten genomineerd.

Jan Hulzinga is opgegeven door de ouders van de jeugd die bij VV Suameer speelt. Linda van Houten ziet dat Hulzinga erg betrokken is bij de club. “Hij is echt een sportman in hart en nieren.” Jan is 74 jaar maar geeft nog steeds training, coördineert de jeugdtrainers en is beheerder van het materiaal en de kleding. “Jan gaat volledig op in de voetbalsport, zijn hele leven hangt af van het voetballen.”

Ingrid van der Molen is opgegeven door Eelco Galama, die erg over haar te spreken is.
“Je kunt wel zeggen dat Ingrid van aanpakken weet.” Ze regelt onder andere dat de mensen kunnen zwemmen, ze begeleidt vrijwilligers en zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld een kindercircus komt. “En dat alles voor de gehandicapte sporters bij Spelend Sporten”, zegt Eelco Galama.

De laatste genomineerde is Tjitske Wind van VC Sneek. Volgens Wilma Grasman is Tjitske vaker in de sporthal te vinden dan thuis op de bank. “Ze staat altijd voor iedereen klaar en heeft meerdere functies binnen de vereniging.” Is er een tekort aan vervoer? Dan komt Tjitske al aangereden. Heeft een team geen coach? Dan staat Tjitske klaar. “Ze is onmisbaar voor de club”, zegt Wilma.

Sportgala Fryslân live
Het was weer een jaar vol kanshebbers, maar wie worden de winnaars? Op woensdag 17 februari wordt bekend welke sporthelden zich de beste sporters van Fryslân mogen noemen. Omrop Fryslân zendt het gala vanaf 20.00 uur live uit op Omrop Fryslân Televisie, Internet en op de Omrop-app. Daarna wordt het gala de hele avond herhaald. Ook op zondag 21 februari is het Sportgala Fryslân om 12.20 en 14.10 uur terug te zien op Omrop Fryslân Televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 - 299 7876, of met Remco den Dulk van Sport Fryslân: 0513 – 630 664.

(Advertentie)