Wat maakt Fryslân sexy?

18 nov 2015 - 14:49

Vanaf donderdag 19 november

Wat maakt de provincie Fryslân nou eigenlijk sexy? Is het de Friese taal, zijn het de blonde mensen of moeten we het hebben van Grutte Pier met zijn ‘bûter, brea en griene tsiis’? Acht studenten zoeken dat de komende vier weken uit in het nieuwe televisieprogramma ‘Sexy Fryslân’.

Op een eigentijdse manier wordt onderzocht wat ons Fryslân nu eigenlijk tot een sexy provincie maakt. In acht afleveringen is dit onderzoek op donderdagen en vrijdagen op Omrop Fryslân Televisie te volgen. Aan de hand van een aantal stellingen over wat Fryslân sexy maakt worden experimenten uitgevoerd om te testen of dit ook echt zo is. Bijvoorbeeld, de stelling is ‘bûter, brea en griene tsiis’ maakt Fryslân sexy. Dan wordt er in het programma geëxperimenteerd of je van die ingrediënten ook wat lekkers kunt maken.

‘Sexy Fryslân’ is een initiatief van Omrop Fryslân in samenwerking met de opleiding Communicatie van de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Meedenken over wat sexy is aan Fryslân? Laat een reactie achter op de Facebook-pagina van Omrop Fryslân via www.facebook.com/omropfryslan.

‘Sexy Fryslân’:
Vanaf donderdag 19 november, vier weken lang op donderdag en vrijdag op Omrop Fryslân Televisie. De afleveringen zijn tussen 16.00 en 17.00 uur te zien.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)