Voedselbankactie levert € 115.000 aan producten op

19 des 2014 - 18:25

Met de grote Voedselbankactie bij Omrop Fryslân is voor zo’n 115.000 euro aan producten opgehaald voor de Friese Voedselbanken. In totaal zijn er in twee weken zijn meer dan 50.000 producten ingezameld. Dat is vandaag bekend gemaakt in het ‘Voedselbanksjoernaal’ op de finaledag van de actie. Als alle producten zijn geteld, wordt de definitieve eindstand bekend gemaakt.

De actie ‘Samen voor de Voedselbank’ was een initiatief van 12 regionale omroepen in Nederland en was ook in Friesland een succes. Projectleider van de actie bij Omrop Fryslân, Piter Zwart: “Wij kiezen voor een heel regionaal doel en het is mooi om te zien dat zoveel mensen zo betrokken waren en zelf allerlei vormen bedacht hebben om actie te voeren. Maar ook dat mensen gewoon met een doos hier aan de deur kwamen, gaf aan dat mensen heel betrokken waren. Dat was prachtig om te zien.”

De afgelopen weken zijn mensen in heel Friesland in de weer geweest voor de actie. Op scholen, in bejaardentehuizen, bij bedrijven en zelfs in musea en op skûtsjes werden producten ingezameld voor de Voedselbank. Mensen konden ook producten van de speciale boodschappenlijst kopen en achterlaten bij zo’n zeventig supermarkten in Friesland. Alle goederen zijn met hulp van meer dan 150 vrijwilligers bij Omrop Fryslân verzameld en gesorteerd. De producten worden verdeeld over de Voedselbanken in Friesland.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piter Zwart: 06 1206 9958.

(advertinsje)