Uitslag herindelingsverkiezingen live bij Omrop Fryslân

16 nov 2017 - 09:27

Van de prognoses en de eerste uitslagen tot en met de analyses en reacties. Met het programma Fryslân Kiest brengt Omrop Fryslân woensdag 22 november iedereen als eerste op de hoogte over de herindelingsverkiezingen. Op de radio is alles van 19.00 tot 01.00 uur op de voet te volgen. Met gasten als de burgemeesters Hayo Apotheker, Johanneke Liemburg en Gerrit Krol. Meekijken kan op Omropfryslan.nl en vanaf 22.00 is Fryslân Kiest ook te zien op televisie.

In de studio ontvangen Andries Bakker en Jan Dirk de Haan meerdere politieke gasten. Voor drie burgemeesters is het de laatste periode als burgemeester. Hayo Apotheker, Johanneke Liemburg en Gerrit Krol schuiven aan in de studio en kijken terug op hun lange politieke carrière in Fryslân en op de nieuwe fase die Fryslân ingaat na de herindeling.

In Waadhoeke wordt de verkiezingsavond gehouden in De Doelen in Franeker. Simone Scheffer doet daar verslag. In Leeuwarden worden alle uitslagen gepresenteerd in Neushoorn, Eric Ennema is daar voor Fryslân Kiest bij. In Súdwest-Fryslân komen politieke prominenten in het eerdere gemeentehuis in IJlst bij elkaar, daar zal René Koster verslag doen. Hayo Bootsma is op pad in alle drie de gemeenten en doet onder andere verslag vanuit het kleinste stembureau van Fryslân: Skingen-Slappeterp.

Op internet wordt vanaf 21.00 uur een liveblog bijgehouden van alle hoogtepunten van de verkiezingen. Donderdag 23 november is er om 07.30 uur een online journaal op Omropfryslan.nl, de Omrop-app en Facebook. Andries Bakker en Douwe Boersma praten dan iedereen bij over wat er ’s nachts allemaal gebeurd is. Ook in het radioprogramma Fryslân fan ‘e moarn zijn de volgende dag alle uitslagen en reacties daarop te horen.

Fryslân Kiest
Op woensdag 22 november van 19.00 tot 01.00 uur op de radio, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Het programma is van 22.00 tot ongeveer 01.00 uur ook op televisie te zien.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)