Uitbreiding radio-ontvangst Omrop Fryslân

30 sep 2015 - 10:57

De ontvangst van Omrop Fryslân Radio is flink uitgebreid door een nieuw kanaal voor digitale radio (DAB+) en een nieuwe steunzender in Smilde. Via het DAB+ kanaal is de Omrop met een DAB+ radio in heel Noord-Nederland te ontvangen. Volgende week is er een actieweek, luisteraars kunnen dan zo’n DAB+ radio winnen. Naast het nieuwe DAB+ kanaal verbetert Omrop Fryslân haar FM ontvangst in de omgeving van Appelscha met de nieuwe steunzender op de mast in Smilde.

Volgende week, van 5 tot en met 9 oktober, is het de ‘Week van de Digitale Radio’. Een actieweek in het teken van DAB+ van de NPO, VCR en alle regionale omroepen. In de Week van de Digitale Radio worden er DAB+ radio’s weggegeven. Bij Omrop Fryslân zijn de radio’s te winnen in de quiz van het ochtendprogramma Fryslân fan ‘e moarn.

In Nederland zijn er op dit moment al veel radiozenders die DAB+ gebruiken om uit te zenden, zo ook alle regionale zenders van Nederland. Met dit nieuwe digitale systeem kunnen radiozenders zonder ruis worden ontvangen en is de uitzending in digitale kwaliteit. DAB+ biedt ook een groter aanbod zenders dan het reguliere FM aanbod. Om DAB+ te ontvangen is een DAB+ radio nodig, een standaard FM-radio kan geen DAB+ ontvangen. Op DAB+ is Omrop Fryslân in heel Noord-Nederland te ontvangen in de auto en buitenshuis, binnenshuis heeft DAB+ nog niet 100% dekking in Noord-Nederland.

Naast de introductie van het DAB+ kanaal wordt de FM-ontvangst van Omrop Fryslân uitgebreid. In Smilde is een steunzender geplaatst die de ontvangst in de regio Appelscha verbeterd. In deze regio wordt Omrop Fryslân Radio uitgezonden op de frequentie 92.5 FM.

De algemene frequentie van Omrop Fryslân Radio is 92.2 FM, in de omgeving van Appelscha komt daar nu 92.5 FM bij. Het DAB+ kanaal van Omrop Fryslân is in heel Noord-Nederland te ontvangen. Kijk voor meer informatie over de frequenties en het bereik van Omrop Fryslân op www.omropfryslan.nl/frekwinsje. Meer informatie over DAB+ en de Week van de Digitale Radio is te vinden op www.digitalradio.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)