Terug in de tijd met Weromrop

02 nov 2015 - 12:07

Het video-archief van Omrop Fryslân is nu online

De oude beelden van Sybe Satellyt of Baas Boppe Baas terugkijken? Een reportage over Simmer 2000 of bijvoorbeeld de beelden van de Elfstedentocht van 1997? Dat is allemaal mogelijk op de nieuwe archiefwebsite: www.weromrop.nl fan Omrop Fryslân. De site werd vanmiddag live gelanceerd door Henk Kroes, oud-voorzitter van de Vereniging De Friesche Elfsteden met de bekende woorden: “It giet oan!”. Op Weromrop is een selectie van beelden uit de eerste twintig jaar van Omrop Fryslân Televisie te vinden.

Weromrop is een archief met beelden van Omrop Fryslân die in de periode van 1985-2005 zijn uitgezonden op televisie. Dat betekent herinneringen ophalen of met nostalgie terugkijken op de tijd van toen. Het is mogelijk om zelf in de beelden van toen te zoeken, maar er worden ook suggesties gegeven. Het video-archief van Weromrop wordt de komende tijd nog aangevuld.

Op Weromrop zijn er elk seizoen onderwerpen die extra aandacht krijgen. Dat zijn bijvoorbeeld onderwerpen die aansluiten bij het seizoen, bij een evenement of een andere relevante gebeurtenis. Deze periode staat de Elfstedentocht van 1997 centraal. De opnamen die Omrop Fryslân van die tocht heeft gemaakt zijn terug te vinden op Weromrop.nl.

Weromrop is mogelijk gemaakt door het Deltaplan Digitalisering Cultureel Erfgoed, een meerjarig digitaliseringsprogramma dat gefinancierd wordt door de provincie Fryslân. Het doel van het initiatief is om een groot deel van het Friese erfgoed te digitaliseren en ook beschikbaar te maken voor het grote publiek. Veel museums, archieven en andere instanties zijn samenwerkingspartner, waaronder ook Omrop Fryslân.

Deze hele week is er bij Omrop Fryslân extra aandacht voor Weromrop met onder andere iedere dag reportages in Bynt en op zondag 8 november zijn er tussen 9.00 en 16.00 uur op televisie verschillende programma’s uit het archief te zien die ook op Weromrop te vinden zijn. Zelf even kijken in het video-archief van Omrop Fryslân? Ga dan naar www.weromrop.nl: ‘in site om op werom te kommen’ (een site om op terug te komen).

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân via mk@omropfryslan.nl of tel. 058 299 7876.

(advertinsje)