Tafel 18 zoekt de beste amateurkok van Friesland

29 jun 2015 - 13:38

Wie maakt het lekkerste eten met Friese producten en is eigenlijk zijn carrière als chef-kok misgelopen? Omrop Fryslân gaat in het nieuwe televisieprogramma Tafel 18 op zoek naar de beste amateurkok van Friesland. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 22 augustus via www.omropfryslan.nl/tafel18. De opnamen beginnen in september en de presentatie ligt in handen van Miranda Werkman.

Een vakjury bepaalt samen met het publiek in zes afleveringen wie de beste amateurkok van Friesland is. In Tafel 18 draait het niet alleen om eten koken, het draait ook om streekeigen producten. De deelnemers worden uitgedaagd om met ingrediënten uit onze eigen regio nieuwe verrassende gerechten op tafel te toveren. Op die wijze wil het programma met bijvoorbeeld het Koudumer Boontje, het Woudgeeltje of Laaxumer Bot ook nieuwe smaakcombinaties ontwikkelen.

De deelnemers krijgen in de televisieserie verschillende opdrachten van de vakjury. De ene keer gaat het om het maken van een bittergarnituur, de andere keer om een hoofdgerecht of een driegangenmenu. Daarnaast krijgen de deelnemers tips over hoe ze de gerechten het beste kunnen opdienen en presenteren. Ze krijgen de kans om in de keuken te kijken bij Friese topkoks.

Tafel 18 wordt vanaf oktober uitgezonden op Omrop Fryslân Televisie. In september zijn er al ‘voorproefjes’ in de programma’s Hea! en Bynt en op Omrop Fryslân Radio. De zoektocht naar de beste Friese amateurkok is ook te volgen op Facebook en www.omropfryslan.nl/tafel18.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)