Swingende Fryske kerkdienst live bij Omrop Fryslân

01 nov 2016 - 14:49

Voor het eerst in de geschiedenis organiseren Omrop Fryslân en de Freonen fan Omrop Fryslân zelf een kerkdienst. De Freonen vieren dit jaar hun 35-jarig bestaan. In het kader van dat jubileum is er op zondag 6 november een bijzondere Friese kerkdienst voor de Freonen onder leiding van dominee Liuwe Westra uit Lollum. Met muziek van de populaire jongerenband Lifenote. De kerkdienst is vanaf 9.15 uur live te volgen op radio, televisie Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

De kerkdienst is onderdeel van de Freonedei, een feestelijk aktiviteitenprogramma exclusief voor de Freonen om hen te bedanken voor 35 jaar steun aan Omrop Fryslân. Als trouw publiek, als fans, maar vooral de laatste jaren ook met acties en druk op de politiek.

De Feriening Freonen fan Omrop Fryslân werd in 1981 opgericht naar aanleiding van de sneeuwwinter van 1979. Die winter dat Fryslân onder bergen sneeuw bedolven was, was het begin van het inzicht dat regionale radio van levensbelang kan zijn. Via de radio kon onder andere de hulp aan de Friezen worden gecoördineerd. In het programma Buro de Vries, tussen 11.00 en 13.00 uur, kijken de initiatiefnemers van de luisteraarsvereniging, Bearn Bilker en Clara de Boer, terug op die tijd vol spontane acties voor een eigen Friese radiozender.

Freonedei live bij Omrop Fryslân
9.15 uur: Swingende kerkdienst op radio, tv en online
11.00 uur: Buro de Vries op radio en online

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)