Stijgende luistercijfers Omrop Fryslân

30 jan 2016 - 07:01

De luistercijfers van Omrop Fryslân zitten in de lift. Omrop Fryslân Radio is sinds de tweede helft van vorig jaar weer veruit marktleider in Fryslân. In de eerste helft van 2015 kwam de Omrop met een nieuwe radioprogrammering. De luistercijfers zijn daarna sinds juli steeds verder omhooggegaan.

Omrop Fryslân is de enige regionale zender met stijgende luistercijfers in de periode november/december. Ondanks de concurrentie van de Top 2000 van Radio 2, ‘het Glazen Huis’ van 3FM en Sky Radio ‘The Christmas Station’ in december bleef Omrop Fryslân Radio met een marktaandeel van 16,5 procent een krachtige marktleider in Fryslân. Sinds Omrop Fryslân in maart de nieuwe radioprogrammering doorvoerde zijn de luistercijfers in november/december voor de vijfde keer op rij gestegen in de metingen.

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker: “Ik ben zeer blij met onze radiocijfers van de laatste maanden. Omrop Fryslân zit duidelijk in de lift. De nieuwe radioprogrammering waar wij met zijn allen elke dag keihard voor werken, slaat duidelijk aan bij het publiek. Dat is prachtig, want daar doe je het toch voor.” De waardering voor de radioprogrammering komt ook tot uiting in het gemiddelde rapportcijfer dat het publiek aan de radioprogramma’s geeft: een 7,5.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie:
058 299 7876.

(Advertentie)