Speelfilm Bak op Omrop Fryslân Televisie

30 apr 2015 - 13:57

Van woensdag 6 mei tot en met zaterdag 9 mei

Een journalist moet verslag doen van een verdwijning waar hij zelf betrokken bij is. Dat verhaal vertelt de speelfilm BAK. De film is gebaseerd op de gelijknamige korte roman van Sietse de Vries, die in 2012 als cadeauboek in de Moanne fan it Fryske Boek werd uitgegeven. Omrop Fryslân zendt de Friestalige thriller in vier delen uit van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 mei.

Hoofdpersoon in het boek en de film is stadsverslaggever Sjerp Bak van de Leeuwarder Courant. Zijn leven krijgt een onverwachte wending als hij bij een uit de hand gelopen ruzie gemeenteraadslid Remco Beets ombrengt. Het leven van Bak komt helemaal op de kop te staan als zijn chef hem vraagt om voor de krant verslag te doen van het onderzoek naar de moord op Beets. In eerste instantie met tegenzin, maar later vol vuur, verdiept Bak zich in het leven van Beets. Was Beets wel het respectabele raadslid dat hij leek? Kan Bak als journalist de waarheid verdraaien? En wat is de rol van wethouder Geke Jensma?

De film is een initiatief van regisseur Auke de Witte en stichting Willewurk. Die stichting wil niet-commerciële films maken en daarbij professionals en kundige amateurs laten samenwerken. Joop Wittermans en Joke Tjalsma spelen de hoofdrollen in ‘BAK’, de meeste andere rollen worden gespeeld door amateurs. Theun Plantinga is verantwoordelijk voor de regie en de muziek is gecomponeerd en gespeeld door Syb van der Ploeg. De film BAK is op maandag 2 maart in bioscoop Cinema in Leeuwarden in première gegaan.

Film Bak
Van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 mei om 17.20 uur en daarna vanaf 18.30 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 299 7876 / 06 1423 9834.

(advertinsje)