Slachtemarathon live bij Omrop Fryslân

26 Mei 2016 - 11:28

Op zaterdag 4 juni

De vijfde editie van de Slachtemarathon is op zaterdag 4 juni de hele dag live te volgen bij Omrop Fryslân. Van de start van de hardlopers tot de finish van de laatste wandelaars: alles is voor het publiek te volgen. Omrop Fryslân doet verslag van de 42 km lange hardloopwedstrijd en wandeltocht, volgt bijzondere deelnemers en heeft volop aandacht voor de prachtige omgeving waarin het evenement plaatsvindt.

In de vier dagen voorafgaand aan de Slachtemarathon loopt Miranda Werkman de route. Hoe gaat het met de laatste voorbereidingen? Hoe beleven de dorpen het evenement? In het televisieprogramma Bynt doet zij verslag van die tocht. Dat is allemaal van maandag 30 tot en met donderdag 2 juni om 17.20 uur te zien op Omrop Fryslân Televisie.

In ieder dorp, langs de gehele route is er vermaak voor de deelnemers. Daarnaast heeft de Slachtemarathon drie zogeheten Oaseplekken: doorkomstpunten waar de deelnemers even een rustmoment kunnen pakken. Er is op die plekken muziek en vermaak, eten en drinken en verzorging waar nodig. Op de radio is de vierjaarlijkse tocht vanaf 06.00 tot 18.00 uur te volgen. En ook op omropfryslan.nl/slachte is de hele dag via verschillende livestreams en een liveblog de tocht mee te beleven. Mensen thuis kunnen de deelnemers succes wensen via de sms, 06 204 991 99, welke dan overdag in beeld voorbijkomen.

‘s Ochtends volgt verslaggever Koos Wieling de wedstrijd op een motor en is Miranda Werkman te volgen in haar Slachte-tocht. Centrale plek voor Omrop Fryslân is het tweede Oaseplek bij het dorp Hidaard. Van 12.00 tot 16.00 uur komt daar de livestream vandaan en bekijkt presentator Roelof Lousma hoe het met de deelnemers gaat. Na 16.00 uur komen de beelden live vanaf de finishplek waar de wandelaars feestelijk worden binnengehaald. Vanaf 18.15 uur is er een speciaal programma op Omrop Fryslân Televisie te zien, gepresenteerd door Karen Bies, waarin de dag wordt samengevat.

Slachtemarathon 4 juni 2016
Radio: van 06.00 tot 18.00 uur
Televisie: vanaf 12.00 uur met een speciaal programma om 18.15 uur dat daarna elk uur wordt herhaald
Online: alles over de Slachte, de liveblog, livestreams en de ontwikkelingen van de dag zijn te vinden op Omropfryslan.nl/slachte en op de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, tel: 058 299 78 76.

(Advertentie)