Skûtsjesilen in 2018 opnieuw op landelijke televisie

09 nov 2017 - 07:37

Samenwerking SKS, Omrop Fryslân en Omroep MAX voortgezet

Het SKS Skûtsjesilen wordt ook in 2018 uitgezonden op NPO 1 door Omroep MAX en Omrop Fryslân. Net als dit jaar komt er een dagelijks Skûtsje Journaal tijdens de twee weken SKS Skûtsjesilen. Dat programma zal opnieuw door Omrop Fryslân geproduceerd worden voor Omroep MAX. Het Skûtsje Journaal was afgelopen zomer overdag het best bekeken programma van NPO 1.


De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen is verheugd over de voortzetting van de samenwerking tussen Omrop Fryslân en Omroep MAX. Voorzitter René Nagelhout: “Dat betekent opnieuw landelijke aandacht voor het skûtsjesilen in het geheel en de SKS in het bijzonder. Afgelopen zomer hebben we heel veel positieve reacties gehad op het Skûtsje Journaal, uit alle delen van het land.” Ook MAX-directeur Jan Slagter is tevreden: “Het programma is goed ontvangen, waaruit blijkt dat deze traditionele Friese sport landelijke aandacht verdient.“

Voor het Skûtsje Journaal maakt Omroep MAX gebruik van de faciliteiten en journalisten van Omrop Fryslân. Slagter is erg tevreden over die samenwerking: “De knowhow over het skûtsjesilen en hoe dat mooi in beeld te brengen zit bij Omrop Fryslân, ik ben heel blij dat wij daar gebruik van kunnen maken.”

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân is ook enthousiast over de voortzetting van de samenwerking: “Naast onze eigen skûtsje-programmering laten we hiermee op het landelijke net zien wat we kunnen, en dat is heel veel. Verder is de samenwerking met Omroep MAX bijzonder prettig en zorgt die er bovendien voor dat publiek geld efficiënt wordt besteed.”

Naast het uitzenden van de Skûtsje Journaals wordt Omroep MAX in 2018 ook mediapartner van de SKS.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 299 7876. 

(advertinsje)