Scheidend burgemeester Crone aan het woord in iepenUP

17 maaie 2019 - 09:16

Na meer dan tien jaar burgemeester van Leeuwarden te zijn geweest, geeft Ferd Crone het stokje door aan Sybrand van Haersma Buma. Crone zal zijn politieke carrière voortzetten als lid van de Eerste Kamer voor de PvdA. Op woensdag 22 mei komt hij nog één keer uitgebreid aan het woord in iepenUP, de wekelijkse talkshow in samenwerking met Omrop Fryslân en Neushoorn.

Niet alleen zal presentator Jacco de Boer met Crone terugkijken op zijn tijd in Leeuwarden, ook komen verscheidene Leeuwarders aan het woord. Zij hebben op verschillende wijzen te maken gehad met Ferd Crone als burgemeester.

Leeuwarden sleepte de titel van Culturele Hoofdstad binnen, het stationsgebied werd vernieuwd en Crone slaagde erin om belangrijke werkgevers en rijksdiensten voor de stad te behouden: er gebeurde veel in zijn tijd als burgemeester. Wat gaat hij het meest missen? Hoe ziet hij de toekomst voor Leeuwarden en het Noorden voor zich? En heeft hij ook ergens spijt van?

De uitzending is vanaf 20.00 uur te volgen via een livestream op de Facebookpagina's van Omrop Fryslân en iepenUP, via de Omrop-app en Omropfryslan.nl. Op Hemelvaartsdag, 30 mei, is vanaf 17.20 uur een compilatie van de uitzending te zien bij Omrop Fryslân op televisie.

In iepenUP staat iedere week een ander onderwerp centraal over actuele vraagstukken, vrijheid, democratie en diversiteit. Het is ook mogelijk om de uitzending live bij te wonen in het café fan poppodium Neushoorn.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.


 

(advertinsje)