Samenwerking Omrop Fryslân en Omroep MAX

28 jun 2017 - 08:40

Omrop Fryslân en Omroep MAX gaan samen een dagelijks programma over het SKS Skûtsjesilen maken. Dit programma wordt uitgezonden op de NPO. Het gaat om een samenvatting van de wedstrijd en de sfeer daaromheen.

Beide omroepen zijn verheugd over de samenwerking. Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân: "We waren al langer op zoek naar een landelijke samenwerkingspartner bij het skûtsjesilen en zijn erg blij die te hebben gevonden in Omroep MAX. Zo kunnen wij wat wij aan (live) televisie maken rond het skûtsjesilen ook aan een breder, landelijk publiek tonen." 

Ook directeur Jan Slagter van Omroep MAX ziet veel voordelen in de samenwerking: "Wij zijn al langer geïnteresseerd in het skûtsjesilen, zo hebben we onlangs ook een documentaire over het skûtsje van Leeuwarden gemaakt. Die zenden we uit op zaterdag 5 augustus (20.20 uur op NPO 2), op de eerste dag van de SKS Skûtsjesilen. Het is fantastisch dat we daarna dagelijks kunnen laten zien wat het skûtsjesilen is en hoe prachtig dat eruit ziet.”

De SKS ziet in de samenwerking een goede mogelijkheid om met het skûtsjesilen een groter publiek te bereiken. “We zijn met Omrop Fryslân en Omroep MAX in overleg over de uitvoering van dit plan”, zegt SKS-bestuurslid Hilda Boesjes-Beljon. 

De uitzendtijd van het programma is nog niet precies bekend. Omrop Fryslân en Omroep MAX gaan hier nog over overleggen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 78 76.

(advertinsje)