Samen voor de Voedselbank: Kom in actie!

01 des 2014 - 16:19

Omrop Fryslân roept mensen op om actie te voeren

In alle hoeken van de provincie komen verschillende acties op gang om etenswaar in te zamelen voor de actie Samen voor de Voedselbank. Omrop Fryslân roept luisteraars, kijkers, maar ook clubs, verenigingen, organisaties en scholen op ook de komende weken nog acties op touw te zetten voor de voedselbank. De producten kunnen tussen 8 en 19 december bij Omrop Fryslân aan de Zuiderkruisweg in Leeuwarden gebracht worden.

Bij Omrop Fryslân is op dinsdag 11 november een grootschalige actie voor de Voedselbank van start gegaan. In de laatste twee weken van de actie werken zo’n zeventig supermarkten in Friesland aan de actie mee. De producten die nodig zijn kunnen daar gekocht en achtergelaten worden voor wie niet naar Omrop Fryslân wil of kan komen. Actievoerders die hun goederen wel bij de Omrop brengen, zijn te zien op de webcam en kunnen zichzelf via een groot scherm op de foto zetten.

Acties kunnen worden aangemeld op www.omropfryslan.nl/voedselbank, de redactie zoekt acties uit voor het maken van reportages op radio en televisie. Op de site is ook een overzicht te vinden van de deelnemende supermarkten, het laatste nieuws over de actie en de reportages die gemaakt worden. Vanaf 1 december staat de Omrop Cam, een app van Omrop Fryslân, ook in het teken van de actie. Mensen kunnen bijvoorbeeld een foto maken bij hun actie of in de supermarkt die mee doet. Alle foto’s zijn terug te zien in een speciale galerij op de website.

Naast alle acties wordt er hard gewerkt aan een Fries Voedselbanklied. De tekst is bijna klaar en wordt verzorgd door Wiebe Kaspers en Jan Tekstra. Uitvoerende artiesten zijn onder andere: Iris Kroes, Jack Bottleneck, Harm van der Meer en het ‘Frysk All Star Koar’. De première van het lied en de bijbehorende clip is op 5 december. In de live uitzending op de slotdag van de actie op 19 december wordt het lied live ten gehore gebracht.

Samen voor de Voedselbank is een initiatief van 13 regionale omroepen in Nederland.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 78 76.

(advertinsje)