Regionale omroepen samen in actie voor de Voedselbank

01 sep 2014 - 09:57

Alle regionale omroepen van Nederland slaan in december de handen ineen om samen met hun luisteraars, kijkers en internetbezoekers zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In de weken voor Kerst, van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december, staan de uitzendingen van de regionale omroepen in het teken van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’.

Unieke samenwerking
De initiatiefnemers van de landelijke actie zijn Omroep West en RTV Noord, zij kwamen vorig jaar al in actie voor de Voedselbank. Dit jaar pakken ze de actie op met Omrop Fryslân en de andere regionale omroepen: RTV NH, RTV Utrecht, Omroep Flevoland, RTV Rijnmond, Omroep Brabant, Omroep Gelderland, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Zeeland en L1. Elke omroep doet de inzameling op zijn eigen manier, gericht op het publiek in de eigen regio en in samenwerking met regionale voedselbanken. Alle omroepen gaan in de actieweken volop aan de slag met de actie om zoveel mogelijk inwoners van de regio’s te bereiken.

Donate a Gift
Na het grote succes van de actie ‘Donate a Gift’ in 2013, ontstond bij Omroep West het idee om samen met alle regionale omroepen een actie voor de Voedselbank te houden. RTV Noord hield in 2013 een soortgelijke actie voor de Voedselbank. Omroep West-hoofdredacteur Renzo Veenstra: “We hebben in december 2013 in negen dagen tijd ruim 20.000 cadeaus ingezameld voor mensen die in Zuid-Holland Noord onder de armoedegrens leven! Dat was tweemaal zoveel als waar we op hadden gehoopt. En in Groningen puilde het gebouw van RTV Noord uit van de levensmiddelen die de Groningers voor de Voedselbank inleverden. Eén en één was al snel twee, en zo is deze landelijke actie ontstaan.”

Samen sterk in de regio
De actie `Samen voor de Voedselbank´ is hét voorbeeld van waar een regionale zender sterk in kan zijn: verbroedering in de regio. Daarnaast is het uniek dat alle omroepen nu meedoen: “Alle dertien omroepen samen hebben heel Nederland als zendgebied en een bereik dat groter is dan welke landelijke zender ook. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ‘Samen voor de Voedselbank’ een groot succes wordt,” aldus eindredacteur Edwin Pasveer van RTV Noord.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)