Publiek waardeert Omrop Fryslân

25 apr 2016 - 14:36

Omrop Fryslân Radio blijft verreweg marktleider in Fryslân. In maart zijn de luistercijfers opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de laatste meting van het NLO, het Nationaal Luister Onderzoek. Dat ook de andere media van Omrop Fryslân worden gewaardeerd door het publiek blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien. Ruim tweederde van de inwoners van Fryslân maakt gebruik van de media van Omrop Fryslân en het publiek geeft de Omrop een 7,7.

In het laatste onderzoek van Kien is te zien dat het gebruik van alle media van Omrop Fryslân; televisie, radio, internet en de app omhoog is gegaan. 68% van de Friezen gebruikt de media van de Omrop. Driekwart van alle Friezen kijkt weleens naar Omrop Fryslân Televisie en de helft van alle Friezen luistert weleens naar Omrop Fryslân Radio. Ook de internetsite, Teletekst en de app worden door steeds meer Friezen gebruikt.

Dat Omrop Fryslân wordt gewaardeerd door het publiek is ook te zien in het rapportcijfer; een 7,7. De hoogste waardering van de laatste vijf jaar. Een van de kijkers en luisteraars zegt daarover: “Deze omroep is in mijn optiek de beste zender van Nederland. Buitengewoon hoogwaardige kwaliteit van verslaggeving, zeer goed camerawerk in met name de reportages”. De televisie- en radioprogramma’s krijgen van de panelleden van Kien ook mooie rapportcijfers, gemiddeld een 7,8 en 7,6. De meest gewaardeerde programma’s krijgen een 8,5.

Omrop Fryslân en de andere twee noordelijke regionale omroepen laten elk kwartaal onderzoek doen door onderzoeksbureau Kien. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder een online panel van zo’n 1.000 mensen.
 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(Advertentie)