Profronde van Surhuisterveen en ‘It hurdfytskafee’

23 jul 2015 - 14:55

Live bij Omrop Fryslân

Op de slotdag van de Tour de France komt Omrop Fryslân op zondag 26 juli met: ‘It hurdfytskafee’ (het wielrencafé). Een radio-uitzending volledig in het teken van het wielrennen, live vanuit een tent in het centrum van Surhuisterveen. Dit allemaal voorafgaand aan de Profronde van Surhuisterveen, die op dinsdag 28 juli gefietst wordt. Omrop Fryslân geeft uitgebreid aandacht aan de Profronde op radio, televisie, internet en de Omrop-app.

Hurdfytskafee
Omrop Fryslân opent ‘It hurdfytskafee’ op zondag 26 juli, een dag na de Pieter Weening Classic en twee dagen voor de Profronde van Surhuisterveen. Wat verder van huis, in Parijs, wordt die zondag de finish gereden van de Tour de France, die dit jaar in Nederland van start ging. In ‘It hurdfytskafee’ wordt van 13.00 tot 18.00 uur met een groot aantal prominente Friezen en sportliefhebbers gekeken naar al die wielrenhoogtepunten. Tegelijkertijd is dat het moment dat Johan Terpstra zijn debuut maakt als radiopresentator van Omrop Fryslân. Verslaggever Andries Bakker houdt interviews op verschillende locaties.

Profronde van Surhuisterveen
Op dinsdag 28 juli heeft Omrop Fryslân uitgebreid aandacht voor de Profronde van Surhuisterveen. ‘s Middags doet Koos Wieling op de radio verslag van het ‘criterium voor vrouwen’ en het ‘criterium voor elite en beloften’. De strijd tussen de beroepswielrenners wordt vanaf 19.00 uur live uitgezonden. Op radio doen Sjoerd Marten Vrieswijk en Andries Bakker verslag. Op televisie verzorgt Koos Wieling het commentaar met hulp van oud-wielrenprof Wiebren Veenstra. De presentatie is in handen van Roelof de Vries. Van de start tot aan de prijsuitreiking, het is allemaal te volgen op radio, televisie, internet en de Omrop-app.

Hurdfytskafee op zondag 26 juli:
Van 13.00 tot 18.00 uur op Omrop Fryslân Radio.

Profronde van Surhuisterveen op 28 juli:
’s Middags live radioverslag van het ‘criterium voor vrouwen’ en het ‘criterium voor elite en beloften’. Vanaf 19.00 uur op radio, televisie, internet en de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)