Primeur: radioprogramma tagelyk op trije regionale omroppen

16 jun 2014 - 12:39

Jubileumuitzending Radio Froskepôle op Omrop Fryslân, RTV Drenthe en RTV Noord

Voor het eerst is een radioprogramma tegelijk en integraal te horen op de regionale zenders RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân. Een primeur. De speciale editie van het programma ‘Radio Froskepôle’, wordt uitgezonden naar aanleiding van de 1500ste uitzending van dat streektaalmuziekprogramma van Omrop Fryslân. Het programma is op donderdag 19 juni tussen 18:00 en 20:00 uur te horen in Fryslân, Drenthe en Groningen.

De jubileumuitzending wordt gepresenteerd door de drie streektaalpresentatoren van de omroepen: Henk Scholte van RTV Noord, Bert Kamping van RTV Drenthe en Gurbe Douwstra van Omrop Fryslân. Naast presentator zijn de mannen ook alle drie streektaalzanger. Dat laten zij ook horen in de twee uur durende live-uitzending van ‘Radio Froskepôle’. Henk Scholte neemt als gitarist Bert Ridderbosch mee en Bert Kamping zal als gast zangeres Hedwig meenemen. Daarnaast is er live-muziek van de Friese groep ‘The Doarmers’ uit Workum.

In 1999 begon ‘Radio Froskepôle’ als wekelijks streektaalmuziekprogramma op Omrop Fryslân Radio. Sinds januari 2011 is het programma elke dag, van maandag tot en met vrijdag, te horen tussen 18:00 en 19:00 uur. Altijd met presentator Gurbe Douwstra. Zijn collega Henk Scholte van RTV Noord heeft op zijn minst al net zolang het streektaalmuziekprogramma ‘Twei deuntjes veur ain Cent’ dat op dezelfde tijd uitgezonden wordt. Bert Kamping is een paar jaar geleden op RTV Drenthe begonnen met het programma ‘Op Streek’ op de zondagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur. De drie programma’s geven veel aandacht aan de muziek in de talen van de eigen regio. Elke presentator zal in deze jubileumuitzending zijn favoriete streektaalmuziek laten horen.

Noot voor de redactie:
Foto: Gurbe Douwstra
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jitske de Hoop (Marketing & Communicatie) van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)