Première documentaire ‘Missy Slagge?’

06 nov 2015 - 17:30

Op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden gaat op vrijdag 13 november 2015 de documentaire ‘Missy Slagge?’ (Missie Geslaagd?) in première. Een film van Anne van Slageren over de zendingsjaren van zijn vader en het gezin in Kameroen. De documentaire is gemaakt in opdracht van Omrop Fryslân. ‘Missy Slagge?’ wordt in januari 2016 in twee delen uitgezonden bij Omrop Fryslân en bij NPO2.

‘Missy Slagge?’ gaat over de Friese zendingspredikant Jaap van Slageren die in 1963 met zijn vrouw Tinie Oost en hun net geboren zoon Anne naar Kameroen vertrok. Het gezin, twee jaar later uitgebreid met de daar geboren dochter Krista, bleef er tien jaar.

Jaap van Slageren kwam er achter dat hem al vele missionarissen waren voorgegaan en het christendom niet door blanken alleen naar Kameroen was gebracht. Hij schreef daar een bekend geworden boek over. Zijn vrouw Tinie schreef ook. Wekelijks stuurde zij een brief naar Fryslân over een land dat in het begin zo ver van haar af leek te staan. Toen ze in 1989 ongeneeslijk ziek bleek, verwerkte ze de brieven tot een dagboek. Nu ruim vijftig jaar later reist Anne, historicus en filmmaker, met zijn vader en zus nog eens terug naar Kameroen. Met de vraag: wat is de betekenis geweest van hun verblijf daar? Voor de mensen in Kameroen en voor henzelf.

Een trailer van de film en meer informatie over de première is te vinden op: http://noordelijkfilmfestival.nl/films/missie-geslaagd/.

Noot voor de redactie / Persuitnodiging
Graag nodigen we u uit voor de première van ‘Missy Slagge?’ op vrijdag 13 november om 16.30 uur in Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4 in Leeuwarden.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)