Opening LF2018 met alle basisscholen van Fryslân

11 okt 2017 - 06:55

De culturele- en onderwijsinstellingen van Fryslân organiseren met het Sjongfestival een mega kick-off voor de basisscholen voor de opening van Leeuwarden-Fryslân 2018. In 2018 kunnen scholen niet alleen meedoen aan het traditionele Sjongfestival, ze kunnen ook onderdeel uitmaken van de officiële opening van LF2018. Alle Friese scholen kunnen zich nu inschrijven voor beide onderdelen via www.sjongfestival.frl.

Opening LF2018
Op vrijdag 26 januari zingen alle scholen ‘Seis oere thús’, het lied van LF2018. Scholen maken hier een eigen versie van, filmen dit en delen dat om exact 12.00 uur met #2018begjint via Facebook. Zo zijn de filmpjes overal op de wereld te vinden en wordt de opening online direct groot zichtbaar. De basisscholen vormen met dit initiatief de kick-off van het openingsweekend.

Sjongfestival
Het traditionele Sjongfestival komt in 2018 in een nieuwe vorm terug. Een koor van leerlingen van groep 6, 7 en 8 zingt een eigen tekst op een van de geselecteerde tracks. De scholen schrijven voor het Sjongfestival een meertalig lied. Alle moedertalen van de leerlingen komen voor in het lied. Zo vertelt het lied de verhalen van de school of klasse.

De jury selecteert negen scholen die door mogen naar de finale die op vrijdag 29 juni 2018 wordt gehouden op het podium van CityProms op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De finalisten strijden daar om de eerste, tweede en derde prijs. Er is ook een tekstprijs voor de school met de mooiste liedtekst.

Voor het Sjongfestival is een speciale website gelanceerd. Alle informatie en mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op www.sjongfestival.frl.

Het Sjongfestival is in 2018 onderdeel van het hoofdprogramma van Never Ending Orchestra en wordt georganiseerd door Cedin, Afûk, Keunstwurk en Omrop Fryslân.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876. 

(advertinsje)