Op & Ut live út de Blokhúspoarte wei

24 sep 2014 - 08:43

Vanaf 4 oktober elke zaterdag live op radio, televisie en internet.

Op & Ut, het culturele radioprogramma van Omrop Fryslân, komt vanaf 4 oktober live vanuit het Café De Bak van de Blokhuispoort in Leeuwarden. Het programma is dan tevens rechtstreeks te volgen op Omrop Fryslân Televisie en internet op www.omroplive.nl. In het kader van Kulturele Haadstêd 2018 zoekt Op & Ut het publiek op, de mienskip (gemeenschap).

De uitzending van Op & Ut op locatie maakt het mogelijk publiek te ontvangen.
Omrop Fryslân ziet dan ook graag dat mensen de uitzending bijwonen. Dat kan elke zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur. Het eerste kopje koffie is gratis.

De eerste uitzending in de Blokhuispoort is op 4 oktober. In die aflevering schuift Oeds Westerhof directeur programma Lwd2018 aan bij presentator Douwe Heeringa. Onderwerp van gesprek is Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Hoe is de stand van zaken op dit moment en welke plannen liggen er nog in het verschiet? Andere onderwerpen van de uitzending van 4 oktober zijn: Koor Noaten op ‘e Sang in Surhuisterveen houdt een benefietoptreden om geld op te halen voor een school in Sri Lanka en de organisatie van het Martini Jongenskoor uit Sneek komt langs om te vertellen over hun familieconcert in samenwerking met de band Vangrail.

In Op & Ut passeren elke zaterdag allerhande activiteiten in Fryslân de revue.
Vaste presentator Douwe Heeringa spreekt met gasten over evenementen, festivals, exposities, concerten, films en nog veel meer. Verder heeft Op & Ut vaste rubrieken met Johan de Jong over de natuur, Klaas Piekstra met tips voor de tuin, Piet Paulusma over het weerbericht voor het weekeinde en Ernst Bruinsma met de boekenrubriek iedere laatste zaterdag van de maand.

Het radioprogramma Op & Ut van Omrop Fryslân wordt vanaf zaterdag 4 oktober elke zaterdag live uitgezonden vanuit Café De Bak. Dat is te vinden in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Behalve dat het programma rechtstreeks te volgen is op radio, televisie en internet, is publiek ook elke zaterdag tussen 09:00 en 12:00 uur van harte welkom om aan te schuiven.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)