Omrop Fryslân zoekt super-Friezinnen

16 apr 2018 - 12:33

Voor het nieuwe programma 'Froulju fan Fryslan' is Omrop Fryslân op zoek naar bijzondere vrouwen. Omrop Fryslân roept vanaf vandaag iedereen op om een Friese powervrouw te nomineren van wie een standbeeld zou moeten worden gemaakt. Wie kent een super-Friezin?

Er staan in Fryslân met name standbeelden van mannen. Tijd voor verandering vindt Omrop Fryslân. Daarom zoeken beeldend kunstenaar Natasja Bennik en programmamaker Marleen Godlieb voor Froulju fan Fryslân gewone vrouwen om borstbeelden van te maken. Vrouwen die belangrijk zijn op wat voor manier dan ook; in de familie, het dorp of de vereniging, om een standbeeld van te maken. Het gaat dus niet om historische of beroemde vrouwen, maar net om de buurvrouw om de hoek. Mensen kunnen een powervrouw in hun omgeving nomineren via Omropfryslan.nl/fff.

Uit alle nominaties van Fryske vrouwen worden een aantal vrouwen gekozen van wie echte bronzen borstbeelden worden gemaakt door kunstenaar Natasja Bennink. Dat hele proces wordt gevolgd door programmamaker Marleen Godlieb voor een televisieserie met dezelfde naam; Froulju fan Fryslân. In de serie draait het om wat de gekozen vrouwen zo bijzonder maakt. De vrouwen worden in bewegend en tastbaar beeld vereeuwigd. Het volledige project, beelden en de televisieserie, worden in de herfst in Heerenveen onthuld en zullen later hun definitieve plek in Leeuwarden krijgen. Het proces is ook te volgen op Facebook.com/frouljufanfryslan en maakt ook deel uit van LF2018.

Voor het project is een crowdfundingsaksje op touw gezet. Voor de mensen die een bijdrage doen zijn er verschillende tegenprestaties bedacht. Kijk voor meer informatie op Voordekunst.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

Image icon Download ident.jpg (183.58 KB)
(advertinsje)