Omrop Fryslân wint NL Award voor beste radioprogramma

27 mrt 2019 - 13:45

Het programma Buro de Vries van Omrop Fryslân heeft een NL Award gewonnen voor het beste radioprogramma. Programmamaker Geartsje de Vries won met haar radiodocumentaire over transgender Manon. Manon Barendsen uit Sneek vertelde in de documentaire heel open over haar transitie van man naar vrouw. De prijzen voor de NL Awards werden woensdagavond uitgereikt in Zeist.

In de documentaire "Einliks mysels..." : Marc Sander waard Manon Eline Veere" is Manon Barendsen open over haar transitie van man naar vrouw. Dat houdt heel wat in, niet alleen lichamelijk, ook psychisch. Programmamaker Geartsje de Vries van Buro de Vries tekende het verhaal op en won daarmee deze NL Award.

De documentaire De Joadske Brulloft en het item over de roodbonte koeien waren ook genomineerd, maar vielen buiten de prijzen.

De NL Awards zijn een initiatief van de hoofdredacteuren van regionale omroepen, om kwalitatief hoogstaande producties van regionale omroepen meer onder de aandacht te brengen. De prijzen worden ieder jaar uitgereikt op het NL Media Event.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)