Omrop Fryslân wint belangrijke Europese prijs

11 apr 2017 - 07:38

Prix Circom Regional Award voor Kening Hert & Harry Hazze

Het kinderprogramma Kening Hert & Harry Hazze van Omrop Fryslân heeft een Prix Circom Regional Award gewonnen. Dat is op 11 april bekend geworden. De Prix Circom Awards zijn de meest prestigieuze Europese prijzen voor programma’s van regionale omroepen. De aflevering ‘De do is dea’ van Kening Hert & Harry Hazze won in de categorie Amusement.

Programmamaker Feije van der Meer is heel blij met de award: “Fiif jier lyn binne wy mei in missy begûn: de missy om in prachtich edukatyf berneprogramma te meitsjen. Yn dy fiif jier hawwe wy fansels hiel wat hobbels en tsjinslaggen oerwûn. Dat wy no dizze priis wûn hawwe fielt as binne wy Europeesk kampioen wurden.”

De prijs, een speciaal ontworpen trofee en een geldbedrag van € 2.000,-, wordt op 25 mei uitgereikt op het Prix Circom 2017 Gala in Ponta Delgada op de Azoren (Portugal). Ook de reis naar en het verblijf op de Azoren horen bij de prijs. In totaal worden er in tien categorieën awards uitgereikt. Daarnaast is er ook nog de ‘Grand Prix’, voor het beste programma uit alle inzendingen.

Kening Hert & Harry Hazze wordt uitgevoerd met poppen en acteurs en is bedoeld voor kinderen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs. De aflevering ‘De do is dea’ is uitgezonden in het kader van de Nationale Dodenherdenking van 2016. Voor kinderen is de dood een onderwerp waar niet veel over wordt gesproken. Daarom maakt Omrop Fryslân deze aflevering die ingaat op (kinder)vragen over de dood. De programmamakers wilden het onderwerp bespreekbaar maken voor kinderen (en hun ouders). Feije van der Meer: "Der is gjin libben sûnder dea. Bern krije op in gegeven momint mei de dea te krijen.” Dat programmaidee en ook het unieke concept van het programma is nu beloond met deze Europese prijs.

De aflevering is te bekijken via de volgende link: Omropfryslan.nl/utstjoering/kening-hert-en-harry-hazze-fan-4-maaie-2016-1100.

Kijk voor meer informatie over de Prix Circom Regional op: http://www.circom-regional.eu/prix-2017.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876. 

(Advertentie)