Omrop Fryslân-week voor kinderen die in armoede leven

04 Mei 2017 - 15:28

‘De pot moat leech...’ over het werk van Stichting Leergeld

Hoe is het om als kind niet mee te kunnen doen aan sport of een schoolreisje omdat er geen geld voor is? En hoe moet je huiswerk maken als je zelf geen laptop hebt? In Fryslân zijn er nog altijd kinderen die in armoede opgroeien en daarom niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor andere kinderen heel gewoon zijn. Stichting Leergeld is er om zulke kinderen te helpen, maar nog niet iedereen weet de stichting te vinden. Daarom is er van 8 tot en met 12 mei bij Omrop Fryslân de speciale week ‘De pot moat leech...’.

Het is een maatschappelijk probleem, kinderen die in armoede opgroeien. Sociaal isolement dreigt als een kind niet mee kan doen aan sport of andere activiteiten. Stichting Leergeld helpt in Fryslân duizenden kinderen om wel mee te kunnen doen of om bijvoorbeeld een  verjaardag feestelijk te kunnen vieren. Een van die kinderen is Manoesch Wouwenaar. Het bedrijf van haar vader Arend ging in 2015 failliet en dat heeft ook een grote impact op de kinderen. Manoesch zit in 5 VWO en de schoolreis ging naar Rome. Thuis was daar geen geld voor, maar met hulp van de Stichting Leergeld kon ze toch mee: “Het was ontzettend leuk. Het is echt iets waar je over 30 jaar nog aan terugdenkt. Het was een ervaring.” De kinderen van Marleen de Vries kunnen met hulp van de stichting sporten, op muziekles en hun huiswerk maken op een laptop. Marleen: “As Stichting Leergeld der net wie dan koene de bern dat allegearre net, want ik kin it net betelje.”

Toch weet nog lang niet iedereen de weg naar Stichting Leergeld te vinden. Van 8 tot en met 12 mei is er daarom bij Omrop Fryslân extra aandacht voor het werk van de stichting. Met reportages en informatie op radio, televisie en online. En met persoonlijke verhalen van mensen die door de stichting zijn geholpen, zoals Manoesch en Marleen. Dat alles is vanaf maandag te vinden op: Omropfryslan.nl/leergeld. Kijk voor meer informatie over Stichting Leergeld ook op: Leergeld.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(Advertentie)