Omrop Fryslân valt in de prijzen

22 mrt 2017 - 19:08

Omrop Fryslân heeft op woensdag 22 maart drie NL-Awards in de wacht gesleept in de categorieën ‘Duiding’, ‘Beste radioprogramma’ en ‘Documentaire’. De NL-Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor producties van de regionale omroepen. Omrop Fryslân was met zes nominaties in de zeven categorieën de omroep die het meest was genomineerd voor de NL-Awards.

Alle winnaars en collega’s zijn erg blij met deze waardering. Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker: "Ik bin hielendal út de skroeven oer de trije NL-Awards dy't wy wûn hawwe. Mar alle ear giet fansels nei de makkers. It jout oan dat wy mei de Omrop op de goede wei binne en mei geane mei de tiid. Wat wy meitsje docht der ta en dat wurdt ek bûten Fryslân sjoen."

In de categorie ‘Duiding’ won Omrop Fryslân met ‘Mohammed’, een serie reportages van Simone Scheffer over de Syrische familie Haj Ali die in september 2015, na een lange reis, in de crisisopvang van Harlingen terechtkwam. De verslaggever volgde een jaar lang hun pad door Noord-Nederland. De reportages over Mohammed zijn terug te vinden op: Omropfryslan.nl/category/trefwurden/mohammed-adzjali.

In de categorie ‘Beste radioprogramma’ won de radiodocumentaire ‘Burn-out by jongeren’ van Annagreet Miedema. Hoe komt het dat steeds meer jongeren een burn-out krijgen? In deze documentaire vertelt Annagreet, twee jaar nadat zij een burn-out kreeg, haar persoonlijke verhaal. De documentaire is hier terug te luisteren: Omropfryslan.nl/utstjoering/buro-de-vries-fan-19-juny-2016-1100

‘It Swarte Goud’ (Het Zwarte Goud) won in de categorie ‘Documentaire’. It Swarte Goud is een serie documentaires over de betekenis van het Friese paard als exportproduct, maar ook als symbool van de Friese identiteit. In het voorjaar van 2016 werd dit ras officieel uitverkoren tot mooiste paard van de wereld. De documentaireserie It Swarte Goud is terug te kijken op de website van Omrop Fryslân: Omropfryslan.nl/swartegoud.

De NL-Awards zijn een initiatief van Stichting ROOS, om de kwalitatief hoogstaande producties van publieke, regionale omroepen meer onder de aandacht te brengen. De prijzen zijn evenals voorgaande jaren uitgereikt op de ROOS-dagen. Naast de drie winnaars  waren ook de Omrop-producties: Kening Hert en Harry Hazze, Fiel de Nacht en De Camper genomineerd voor een NL-Award. Kijk voor meer informatie over de NL-Awards op: http://nl-awards.nl/.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(Advertentie)