Omrop Fryslân tussen de dieren

18 mrt 2016 - 09:01

‘Us dieretún’ vanaf 27 maart op Omrop Fryslân Televisie

Een vernieuwde dierentuin in Leeuwarden met nieuwe dieren erbij. Om de ontwikkelingen rondom AquaZoo kan eigenlijk niemand meer heen. In de spik-splinternieuwe serie ‘Us dieretún’ volgt Omrop Fryslân de ontwikkelingen van het vernieuwde AquaZoo. Hoe gaat het met de verwachte ijsberen, hoe gaan de medewerkers om met de vernieuwingen en lukt de doorstart?

Volgens programmamaker Herman Zeilstra is het een uniek programma waarin mensen zien wat er allemaal gebeurt bij AquaZoo. Herman: “Dat de deuren van AquaZoo zó openstaan is natuurlijk uniek. Wij mochten overal komen en dat laat AquaZoo van een hele andere kant zien.”

Sinds de overname van AquaZoo is er al het een en ander in de dierentuin veranderd. Maar nog steeds komen er veranderingen aan. Nieuwe dieren, nieuwe verblijven voor de dieren en cursussen voor de medewerkers. Ook die medewerkers hebben een belangrijke rol in het programma, zij komen dan ook meerdere keren aan het woord. “Medewerkers vertellen in de serie vol passie over hun werk en de liefde voor de dieren”, zegt Herman. Maar ook de bezoekers van de tuin komen aan het woord, de titel van het programma is niet voor niets: ‘Us dieretún’.

In de eerste uitzending op zondag 27 maart is te zien hoe twee zeeleeuwen aankomen bij AquaZoo. De zeeleeuw is een van de dieren die nieuw binnen kwam.

‘Us dieretún’ is vanaf zondag 27 maart zestien zondagen te zien om 17.30 uur op Omrop Fryslân Televisie. De uitzending wordt die week daarna iedere werkdag herhaald om 16.45 uur.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(Advertentie)