Omrop Fryslân lanceert nieuw Koperkanaal met video

06 nov 2017 - 14:12

Omrop Fryslân lanceert vandaag een nieuwe variant van Koperkanaal: een online videokanaal met opnamen van muziekconcoursen en festivals. Met muziek van harmonie, fanfare en brassband. Het nieuwe kanaal is een aanvulling op de non-stop audiostream Koperkanaal, het radioprogramma Koperkanaal FM en de livestreaming van HaFaBra evenementen. Met Koperkanaal wil Omrop Fryslân HaFaBra muziek beschikbaar stellen voor een breed publiek. De nieuwe video-editie van Koperkanaal is te vinden via Youtube.com/user/OmropFryslan/channels.

Omrop Fryslân verzorgt regelmatig livestreaming van concoursen en festivals, de laatste jaren steeds vaker met beeld. Vanaf vandaag zijn de opnamen van optredende orkesten terug te zien op de video-editie van Koperkanaal. Op het nieuwe Koperkanaal zijn nu zo’n 35 opnamen te vinden van onder andere Surventobrass en de brassbands van het Gouden Spiker Festival. Het kanaal zal de komende jaren verder worden uitgebreid.

Het nieuwe Koperkanaal is vanmiddag live op de radio in gebruik genomen in het programma De Middei fan Fryslân. De lancering werd gedaan door presentator Femke de Walle en de dirigenten Andries de Haan en Sijtze van der Hoek. De Haan en Van der Hoek verzorgen voor Omrop Fryslân het commentaar en de interviews met dirigenten en orkestleden bij de livestreaming van HaFaBra evenementen.

De eerstvolgende video- en audio opnamen voor Koperkanaal worden op 18 november gemaakt bij het OMF muziekconcours in De Lawei in Drachten. Het concours is vanaf 12.00 uur ook live te volgen bij Omrop Fryslân via Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Met commentaar en interviews van Andries de Haan en Sijtze van der Hoek.

Koperkanaal bij Omrop Fryslân:
- Videokanaal: Youtube.com/user/OmropFryslan/channels
- Audiostream: Omropfryslan.nl/koperkanaal
- Koperkanaal FM: elke zondag tussen 6.00 en 8.00 uur op de radio, 92.2 FM


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)