Omrop Fryslân komt met Freule Kafee

25 maaie 2018 - 07:23

In de zomer van 2018 opent Omrop Fryslân de deuren van twee kaatscafés. Nieuw is het Freule Kafee in It Reade Hynder in Wommels dat op dinsdag 7 augustus van 19.00 tot 20.00 uur op radio te volgen is. Natuurlijk komt ook het vertrouwde PC Kafee terug op dinsdag 31 juli in de Bogt fen Gunee in Franeker.

In het Freule Kafee ontvangen presentator Geert van Tuinen en co-host en topkaatser Sjoerd de Jong de kaatsbeloftes van het moment. Van 18.00 tot 19.00 uur kijken zij met hen vooruit naar de belangrijkste partij bij de jongens tussen de 14 en 16 jaar oud: de Freulepartij. Een uur later is dit alles op de radio te horen. Ook het PC Kafee komt deze zomer met een nieuwe editie, maar zal dit jaar alleen op 31 juli open gaan.

Jacqueline Spendel, projectmanager bij Omrop Fryslân: ''We zien de Simmerkafees als de perfecte opwarmer voor de grote Friese sportevenementen. Daarbij is de keus gemaakt om één café te maken voor alle grote evenementen, daarin nemen wij de Freule dit jaar mee.'' Presentator Geert van Tuinen vertelt: ''De PC Kafees heb ik jaren met hart en ziel gemaakt. Natuurlijk moest ik wel even slikken dat wij in plaats van vier, maar één PC Kafee maken dit jaar. Daar tegenover staat dat het prachtig is dat Omrop Fryslân extra aandacht schenkt aan de Freulepartij en ons heeft gevraagd om het eerste Freule Kafee te maken. Daar maken wij ongetwijfeld iets moois van!''

Voorzitter van de Freulepartij Johan van Tuinen geeft aan erg blij te zijn met het nieuwe Freule Kafee. ''Wij zijn als bestuur van de Freulepartij erg ingenomen met het feit dat we met Omrop Fryslân een 'kafee' opzetten. Volgens mij is dat, om in kaatstermen te blijven, een 'boppeslach' voor beide organisaties en natuurlijk de luisteraars. We willen graag een uithangbord zijn op sportief gebied en met het Freule Kafee zal dit vast nog beter lukken.''

Simmerkafees:
In de zomer van 2018 komt Omrop Fryslân met vijf Simmerkafees, waarin de Friese sporten centraal staan. Naast de kaatscafé's is er een SKS Kafee op 3 augustus, een Fierljep Kafee op 10 augustus en een IFKS Kafee op 17 augustus. De uitzendingen worden later als podcast aangeboden.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)